Antena 3 CNN Actualitate Iohannis a strâns gunoaiele de pe râul Argeş: "Nu este suficient să ne enervăm dacă vedem o grămadă de gunoaie lăsate de cineva care atât a înțeles"

Iohannis a strâns gunoaiele de pe râul Argeş: "Nu este suficient să ne enervăm dacă vedem o grămadă de gunoaie lăsate de cineva care atât a înțeles"

În plin scandal iscat de ridicarea deşeurilor din Sectorul 1, preşedintele Klaus Iohannis şi-a făcut apariţia la o acţiune de colectare a gunoaielor, pe malul râului Argeş, unde a făcut apel ca oamenii să îi urmeze exemplul. Preşedintele României a declarat că nu există viaţa sănătoasă fără un mediu sănătos, iar acţiunea ar trebui să fie un exemplu pentru noi toţi.

Iohannis a strâns gunoaiele de pe râul Argeş: "Nu este suficient să ne enervăm dacă vedem o grămadă de gunoaie lăsate de cineva care atât a înțeles"
de Georgiana Adam    |    09 Iun 2021   •   13:37

Prezent pe malul râului Argeş, Klaus Iohannis a participat, miercuri, la o acțiune de strângere a gunoaielor. Preşedintele României a criticat autoritățile locale pentru că nu se implică suficient în protejarea naturii.

"Abia râului nu este groapă de gunoi. Depinde de noi să avem grijă de mediul înconjurător și dacă cineva crede că dacă locuiește în oraș nu are legătură cu mediul, pot să îl contrazic direct. Nu există viață sănătoasă fără un mediu sănătos. De aceea trebuie să ne implicăm.

"Nu, nu este suficient să ne enervăm dacă vedem o grămadă de gunoaie lăsate de cineva care atât a înțeles"

Trebuie să facem ceva. Acest să facem ceva poate să aibă forma acțiunii de astăzi. Împreună cu voluntarii Let's do it Romania, astăzi vom aduna gunoaie aici de pe malul Argeşului. Această acţiune este una foarte valoroasă şi vreau să laud în mod expres şi să apreciez această formă de implicare civică reprezentată aici de Let's do it Romania.

Această acţiune este un exemplu. Mulţi, mai ales tineri sunt alături de noi, înțeleg nevoia de astfel de acțiuni. Însă încurajez autoritățile locale să fie și ele alături de noi.

"Depinde foarte mult de primari și de consilierii locali să organizeze acțiuni de colectare a gunoaielor"

 Depinde foarte mult de dascăli să facă muncă de conștientizare în școală, ca tinerii să înțeleagă că locul gunoaielor și a deșeurilor nu este în natură, ci acolo unde ele se colectează. Sigur, aceste centre trebuie organizate iarăși de autorități. Este un întreg circuit pe care trebuie să-l avem și noi în România. Este momentul pentru acţiuni decisise şi pentru a încuraja astfel de acţiuni pentru a proteja, curăţa mediul. Pentru asta am venit astăzi aici împreună cu voluntarii Let's do it Romania. So, let's do it. Adică, la treabă”, a declarat preşedintele României.

"Trebuie să acceptăm cu toții că marginea drumului și albia râului nu sunt gropi de gunoi. Depinde de noi să avem grijă de mediul înconjurător și putem să participăm activ la acțiuni de colectare a deșeurilor pentru a proteja natura. Este momentul pentru acțiuni decisive și din partea primarilor și autorităților locale. #LetsDoItRomania!", a adăugat Klaus Iohannis pe pagina sa de Facebook.

Trebuie să acceptăm cu toții că marginea drumului și albia râului nu sunt gropi de gunoi. Depinde de noi să avem grijă...

Posted by Klaus Iohannis on Wednesday, 9 June 2021

×
Subiecte în articol: gunoaie Argeş natura deseuri Klaus Iohannis
Parteneri
Simona Halep s-a retras din turneul de la Madrid
x close