Antena 3 CNN Actualitate Ionuţ Theodor Barbu, un dascăl de nota 10, în Liga Profesorilor Excepţionali

Ionuţ Theodor Barbu, un dascăl de nota 10, în Liga Profesorilor Excepţionali

Ionuţ Theodor Barbu, un dascăl de nota 10, în Liga Profesorilor Excepţionali
20 Iun 2015   •   23:40

Ionuţ Theodor Barbu este un alt profesor al României de nota 10, finalist în Liga Profesorilor Excepţionali. Un dascăl care a câştigat în nici două decenii de activitate sute de premii cu elevii lui, în ţară şi în străinătate. Elevii lui îl consideră un prieten, înainte de a-l percepe ca pe un dascăl.

De 18 ani, lucrează cu plăcere şi credinţă. Cu aceeaşi dedicaţie, la catedră şi în atelier. Dar niciodată, spune el, nu le amestecă. Ionuţ Theodor Barbu încearcă să rupă bariera elev-profesor. Să le devină elevilor mai mult. Un prieten. Singura legătură care rămâne peste ani.

Profesorul de pictură nu predă banale cursuri, ci poveşti despre culori şi forme, despre locuri tainice şi personaje fantastice, care ajung să stimuleze partea creativă din fiecare copil.

"Comunic celui din faţa mea acele lucruri sau acele aşteptări pe care le-aş avea eu cu mintea de acum dacă aş fi în locul lui", spune profesorul.

Până în ziua de azi, a realizat performanţe cu mii de copii. De 14 ani de când le este prieten elevilor la Liceul Tonitza din Bucureşti, a ţinut peste două sute de expoziţii şi a câştigat cu ei aproape patru sute de premii, dintre care 15 internaţionale.

Membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România, Ionuţ Barbu, care predă şi la Liceul Teoretic "Şcoala mea", este unul dintre cei 10 finalişti ai competiţiei "Liga Profesorilor Excepţionali", organizată de Fundaţia Dan Voiculescu. Internauţii îi mai pot vota pe profesorii din finală până mâine pe site-ul fundaţiei, când va fi ales marele câştigător.

×
Subiecte în articol: Liga profesorilor exceptionali
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close