Antena 3 CNN Actualitate ÎPS Teodosie a câştigat procesul cu Universitatea și se întoarce la catedră

ÎPS Teodosie a câştigat procesul cu Universitatea și se întoarce la catedră

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a câștigat, joi, procesul cu Universitatea Ovidius din Constanța și se poate întoarce ca profesor titular.

ÎPS Teodosie a câştigat procesul cu Universitatea și se întoarce la catedră
Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea
de Claudia Popovici    |    19 Ian 2023   •   18:08

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, refuză pensionarea de la catedra Facultății de Teologie. Pentru că nu a primit prelungire pentru calitatea de titular la catedra Facultății de Teologie, ÎPS a decis să atace în instanţă universitatea "Ovidius" din Constanţa şi a obținut câștig de cauză. 

„De astăzi ÎPS Teodosie redevine profesor titular, asta după ce Senatul îi respinsese cererea, având în vedere vârsta de pensionare. Pe fond, acțiunea s-a respins, iar în recurs ÎPS a câștigat”, spune avocatul Adrian Cuculis, potrivit Mediafax. 

Reamintim că în luna august 2021 Senatul Universității "Ovidius din Constanţa" a decis ca toți cei care împlinesc vârsta de 65 de ani sa iasă la pensie. Arhiepiscopul Tomisului a împlinit 65 de ani în 12 decembrie 2020.

Citește şi: ÎPS Teodosie: "Nu caut popularitatea şi nu îmi place să fiu lăudat. Mă simt mai bine când sunt criticat"

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a fost ales decanul Facultății de Teologie în 17 septembrie 2002 și a rămas în această funcție timp de 14 ani, până în anul 2016.

Teodosie a fost și prorector al Universității "Ovidius" Constanţa (UOC) în perioada martie 2012-iunie 2014.

ÎPS Teodosie, primele declarații după ce a câștigat procesul cu Universitatea "Ovidius" Constanţa

"Pot să spun că încă o dată s-a dovedit că justiția poate fi justă, pentru că nu doar avocații, ci judecătorii au avut discernământ și au judecat firesc.

E port grijă de toți din Arhiepiscopia Tomisului și mai ales de dascălii și studenții din Facultatea de Teologie.

Să fiu împiedicat să-mi exercit această misiune a fost într-adevăr ceva nefiresc. Eu m-am adresat întâi specialiștilor din Ministerul Educației, care s-au interesat și au spus este o mare lipsă.

N-au prezentat nicio metodologie. În fiecare an se făcuseră prelungiri și aveau și metodologie.

Anul în care am fost pensionat n-au mai fost nici metodologie şi atunci specialiștii de la minister mi-au spus este ceva tendențios.

De aceea, dacă vreți să predați mai departe, justiția vă va apăra și vă da dreptul. Au avut dreptate acei specialiști le mulțumesc. Fără să îmi spună ei, n-aș fi pornit această acțiune.

Le mulțumesc și avocaților, dar mai ales judecătorilor. S-au dovedit de fiecare dată oameni drepți, care au conștiință și judecă după această conștiință.

Judecătorul cel nemitarnic, îmi spun sfinții Părinți. Judecătorul cel mai drept este conștiința. Le mulțumesc și nu comentez decât atât.

Sunt bucuros că pot să merg să predau ca titular. În primul an am predat fără nicio plată, nici măcar plata cu ora, doar la doctorat. Un alt abuz, n-am fost admis nici la plata cu ora", a spus ÎPS Teodosie, la Radio Dobrogea. 

×
Subiecte în articol: ÎPS Teodosie Universitatea Constanța
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close