Antena 3 CNN Actualitate Irina Rimes, la evenimentul dedicat Zilei Brâncuși: "Simplitatea acestui om complex pe mine mă inspiră şi cred că ar putea să inspire mulţi tineri"

Irina Rimes, la evenimentul dedicat Zilei Brâncuși: "Simplitatea acestui om complex pe mine mă inspiră şi cred că ar putea să inspire mulţi tineri"

Irina Rimes, ambasador al Zilei Brâncuși, a deschis evenimentul ținut la Muzeul Naţional de Artă, și a spus că ar avea ce să învețe o viață despre marele artist. Cântăreața i-a îndemnat pe tineri să învețe odată cu ea și să se inspire din lucrările marelui sculptor.

Irina Rimes, la evenimentul dedicat Zilei Brâncuși: "Simplitatea acestui om complex pe mine mă inspiră şi cred că ar putea să inspire mulţi tineri"
Sursa foto: Foto: instagram.com/irinarimes
19 Feb 2020   •   22:50

"Am putea vorbi o veşnicie despre Brâncuşi. Eu aş putea să învăţ o viaţă despre Brâncuşi şi, la rândul meu, să îndemn pe tinerii din generaţia mea şi din generaţiile mai mici, generaţiile cărora mă adresez, să înveţe împreună cu mine. Eu, ca artist, mă regăsesc în minimalismul lui Brâncuşi şi mă fascinează felul lui de a se debarasa de toate detaliile inutile atunci când îşi conturează viziunile. Simplitatea acestui om complex pe mine mă inspiră şi cred că ar putea să inspire mulţi, mulţi tineri care-şi doresc să găsească esenţa în artă", le-a spus artista sutelor de tineri care au înfruntat ploaia pentru a fi prezenţi în curtea MNAR.

Totodată, Irina Rimes i-a îndemnat pe cei prezenţi să cunoască lucrările lui Brâncuşi din întreaga lume şi să-i "plimbe numele" cu mândria că autorul Domnişoarei Pogany "a fost român".

"Cunoaşteţi-l pe Brâncuşi! Redescoperiţi-l pe Brâncuşi! Mergeţi la Târgu Jiu! Dacă ajungeţi prin Paris, vizitaţi-i atelierul. Dacă ajungeţi prin New York, mergeţi, nu ştiu, la Muzeul Metropolitan de Artă, s-o vizitaţi pe Mademoiselle Pogány. Sau mergeţi în Veneţia, la Muzeul Guggenheim, de exemplu, să vizitaţi Pasărea Măiastră. Dar, cel mai important e să duceţi numele lui Brâncuşi. Aşa cum se plimbă toate lucrările lui Brâncuşi prin lumea întreagă, plimbaţi-i numele. Pentru că Brâncuşi a fost român. Şi dacă ăsta este singurul lucru care pe mine mă leagă de Brâncuşi, atunci eu deja am o sămânţă de mândrie în sufletul meu", a mai afirmat Irina Rimes.

Manifestarea de la MNAR face parte dintr-o serie de evenimente, organizate miercuri la Bucureşti şi Târgu Jiu, menite să aducă în atenţia publicului opera lui Constantin Brâncuşi, la împlinirea a 144 de ani de la naşterea sculptorului. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Irina Rimes brancusi
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close