Antena 3 Actualitate Isărescu: Ce modele le dăm tinerilor? Samsari de fotbalişti care câştigă cu sutele de milioane?

Isărescu: Ce modele le dăm tinerilor? Samsari de fotbalişti care câştigă cu sutele de milioane?

de Antena3.ro    |    06 Sep 2011   •   11:52
Isărescu: Ce modele le dăm tinerilor? Samsari de fotbalişti care câştigă cu sutele de milioane?
Sursa foto: Foto: Intact Images

Guvernatorul Băncii Centrale, Mugur Isărescu, a declarat luni, la Constanţa, că tinerii au nevoie de o educare cu modele serioase, diferită pe care mass-media o promovează, a "samsarilor de fotbalişti care câştigă cu sutele de milioane", potrivit Mediafax.

"Tot vorbim despre bacalaureat că nu au reuşit prea mulţi. Ce modele le dăm, ce modele le dă societatea românescă în prezent, samsari de fotbalişti care câştigă cu sutele de milioane? Ei vor prelua treptat conducerea acestei ţări dacă nu le dăm modele. Apropo de educaţie, de mici trebuie să fie educaţi în spiritul, nu spun cuvinte mari, al muncii, al cinstei, al legalităţii"

"Prima mea reacţie la acea broşură, «uite, parcă era pionerul sovietic şi cu miliţianul din cărţile de educaţie din copilăria mea în anii '50». Educaţia are legile ei. Decât modelele care sunt promovate pe bază de rating la televiziuni în prezent mai bine aşa ceva. Şi le face Banca Central Europeană, nu altcineva, nu este nici stângism, nici populism, este un proiect făcut după zeci de ani de analiză", a explicat Isărescu.

Mai mult decât atât, Isărescu a adăugat că expoziţia pentru familiarizarea publicului cu bancnotele şi monedele euro a avut un număr redus de vizitatori. Acesta consideră că, în cazul în care aceasta ar fi avut altă tematică probabil numărul celor care i-ar fi trecut pragul ar fi fost mult mai mare.

"Din păcate, spun din păcate, deşi în prezentarea mea de aici reiese că e mare succes, expoziţia a fost vizitată de numai 6.500 de persoane şi a stat trei luni de zile. (...) Asta arată că mai trebuie să pistonăm în această direcţie. Dacă era ceva legat de vreun mare samsar de fotbalişti probabil că nu se duceau 6.500, se duceau 20-30.000 de persoane"

"La o expoziţie Euro, în condiţiile în care dacă întrebai acum cinci ani, acum doi ani românii dacă vor să treacă la euro, mâine ar fi vrut să treacă, acum nu mai vor, că au aflat că e greu, că e Grecia, sunt confuzi în minte. Ce ne arată acest lucru ? Că partea emoţională din reacţia societăţii româneşti este încă dominantă, peste tot există dominanta emoţională şi la vot se votează mai mult cu sentimentul decât cu raţiunea. Dar în domeniul finanţelor cred că trebuie mai multă raţiune, că aici e vorba de bani",
a completat Isărescu.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close