Antena 3 CNN Actualitate ISMB: Tabăra organizată la Buşteni nu are nicio legătură cu unitatea de învăţământ în care învaţă eleva olimpică

ISMB: Tabăra organizată la Buşteni nu are nicio legătură cu unitatea de învăţământ în care învaţă eleva olimpică

ISMB: Tabăra organizată la Buşteni nu are nicio legătură cu unitatea de învăţământ în care învaţă eleva olimpică
Sursa foto: Foto: INTACT Images
08 Ian 2013   •   15:13

Eleva care, marţi, a ajuns cu hipotermie severă la spital, este în clasa a VII-a la Şcoala nr. 56 "Jose Marti" din Sectorul 2 al Capitalei, iar tabăra din Buşteni în care a plecat nu avea legătură cu unitatea de învăţământ, informează Mediafax.
   
Inspectorul general şcolar al Capitalei, Constantin Trăistaru, a declarat, marţi, că fata a plecat în tabăra din Buşteni trimisă de părinţi, fără legătură cu şcoala în care învaţă.
   
"Excursia a fost organizată de Editura Gil, după cum am fost informat de către Inspectoratul Sectorului 2. Copila este elevă în clasa a VII-a la o şcoală din Sectorul 2. Nu are rost să implicăm şcoala unde învaţă, întrucât nimeni din unitatea de învăţământ nu a participat la tabără. Fetiţa o fost trimisă de către părinţi", a precizat inspectorul general şcolar al Capitalei.
   
Eleva de 13 ani a ajuns la spital în stare critică, marţi dimineaţă, după ce ar fi căzut de la etajul al treilea al clădirii unde era cazată, fiind găsită căzută de către un profesor.
   
Directorul Serviciului de Ambulanţă Prahova, Daniel Nicolae, afirma că fata avea hipotermie severă, temperatura corpului fiind de 19,5 grade, şi că are şanse minime de supravieţuire.
   
Incidentul a avut loc într-o clădire a Centrului de Pregătire pentru Personalul din Industrie, aflat în subordinea Ministerului Economiei. Clădirea se află pe strada Paltinului din Buşteni, iar conform site-ului Centrului de Pregatire pentru Personalul din Industrie (CPPI), instituţia este subordonată Ministerului Economiei, fiind finanţată integral din venituri proprii, şi are ca obiect principal de activitate "formarea profesională continuă a adulţilor".
   
Potrivit unor surse locale, în tabără se aflau aproximativ 16 copii olimpici la matematică.

Citeşte şi:

Eleva aflată în tabără din Buşteni a făcut stop cardiac. Medicii continuă manevrele de resuscitare

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close