Antena 3 CNN Actualitate Jandarmeria, precizări de ultimă oră despre scandalul de la sediul PSD

Jandarmeria, precizări de ultimă oră despre scandalul de la sediul PSD

Jandarmeria, precizări de ultimă oră despre scandalul de la sediul PSD
Sursa foto: foto: captura Antena 3
08 Ian 2018   •   16:42

Patru dintre persoanele care au protestat, luni, în faţa sediului Partidului Social Democrat, în timp ce se desfăşura şedinţa Comitetului Executiv al partidului, au fost ridicate de către jandarmi, după ce li s-a pus în vedere că nu au dreptul să manifesteze în acest loc, care este rezervat altei acţiuni de protest.

Unul dintre aceştia a fost jurnalistul Mălin Bot, care şi-a exprimat criticile la adresa coaliţiei de guvernare cu ajutorul unei staţii de amplificare şi al unei boxe. După ce jandarmii i-au cerut de mai multe ori să se legitimeze, el a fost urcat într-o dubă. Jurnalistul s-a împotrivit şi s-a prins de un semn de circulaţie, scoţând indicatorul parţial din pământ.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei București, Georgian Enache, a explicat la Antena 3, de ce au luat jandarmii aceste măsuri:

"În urma activității de protest din zona Kiseleff, din fața sediului PSD, patru persoane au fost conduse la secția de poliție în vederea aplicării unor sancțiuni contravenționale, întrucât acestea au desfășurat o activitate de protest care nu întrunea condițiile legale, nu era supusă declarării și avizării, așa cum prevede legea. Un al doilea motiv a fost faptul că au folosit în activitatea lor o stație de amplificare sonoră care tulbura ordinea publică, iar al treilea argument pentru care a fost necesară conducerea la secția de poliție a fost că în acea zonă a fost declarată și supusă aprobării o activitate de protest organizată de o asociație, iar organizatorul și reprezentantul acestei asociații ne-a solicitat în mod expres să îndepărtăm persoanele respective", a declarat Georgian Enache.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close