Antena 3 CNN Actualitate Judecătoarea Maria David, condamnată definitiv la patru ani de închisoare cu executare

Judecătoarea Maria David, condamnată definitiv la patru ani de închisoare cu executare

Judecătoarea Maria David, condamnată definitiv la patru ani de închisoare cu executare
Sursa foto: Foto: caon.ro
de S.T.    |    13 Feb 2013   •   12:41

Judecătoarea Maria David, de la instanţa supremă, a fost condamnată definitiv, miercuri, de completul de cinci judecători al ICCJ, la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă.

Completul de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a respins recursul făcut de Maria David în cazul deciziei din 9 octombrie 2012 dispusă de un complet de trei magistraţi de la ICCJ.

În 9 octombrie 2012, judecătoarea ICCJ Maria David a fost condamnată de instanţa supremă la patru ani de închisoare cu executare, în dosarul în care este acuzată de trafic de influenţă, după ce ar fi primit de la un om de afaceri peste 200.000 de euro pentru a interveni la colegi magistraţi.

Judecătorii ICCJ au obligat-o pe Maria David să îi restituie cei 200.000 de euro lui Petru Blanda, bani pretinşi acestuia în schimbul promisiunii că îi va rezolva unele dosare aflate la instanţe.

Decizia a fost contestată de Maria David la completul de cinci magistraţi de la aceeaşi instanţă, care miercuri a dat o sentinţă definitivă în acest caz, astfel că judecătoarea va executa patru ani de închisoare.

Judecătoarea Maria David a fost trimisă în judecată în 21 martie, în stare de arest preventiv, pentru două fapte de trafic de influenţă, Petru Blanda fiind denunţătorul din acest dosar.

Potrivit DNA, în perioada noiembrie - decembrie 2009, judecătoarea Maria David a pretins şi primit de la denunţător, în trei tranşe, prin intermediar, suma de 200.000 euro.

În schimbul banilor, Maria David a promis că va interveni pe lângă magistraţii învestiţi cu soluţionarea unui dosar al Curţii de Apel Ploieşti, astfel încât aceştia să admită o contestaţie în anulare, să desfiinţeze hotărârea iniţială de condamnare a denunţătorului şi să pronunţe o hotărâre de achitare a acestuia.

Iniţial, denunţătorul fusese condamnat la pedeapsa de trei ani închisoare cu executare pentru săvârşirea unor infracţiuni de evaziune fiscală.

Maria David a fost judecător în Târgovişte, apoi a promovat la Curtea de Apel Ploieşti, iar din 2009 a fost magistrat la instanţa supremă. 



×
Subiecte în articol: inchisoare instanta suprema ICCJ
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close