Antena 3 CNN Actualitate Judecătoria sectorului 6 ar putea pune punct astăzi procesului privind incendiul de la maternitatea Giuleşti

Judecătoria sectorului 6 ar putea pune punct astăzi procesului privind incendiul de la maternitatea Giuleşti

Judecătoria sectorului 6 ar putea pune punct astăzi procesului privind incendiul de la maternitatea Giuleşti
de M.T.    |    11 Iun 2013   •   12:49

Judecătoria sectorului 6 ar putea pune punct astăzi procesului privind incendiul de la maternitatea Giuleşti. La aproape trei ani de la tragedie, nimeni nu a fost declarat vinovat.

Au fost în schimb zeci de amanări şi zeci de termene la care s-au cerut probe pentru aflarea vinovaţilor. Familiile încă mai speră la o sentinţă în acest caz.

16 August, 2010, puţin după ora 18.00. Un scurtcircuit face ca secţia de terapie intensivă a Maternităţii Giuleşti să devină salonul groazei. Flăcările s-au întins cu repeziciune, iar fumul dens a împânzit întreg nivelul clădirii.

Ancheta avea să dezvăluie că asistenta de tură părăsise salonul, iar copiii rămăseseră nesupravegheaţi.

Salvatorii au trebuit să lupte mai întâi cu panica şi îmbulzeala create în urma evacuării, apoi şi cu întunericul. S-au aruncat în foc pentru a salva viaţa bebeluşilor.

Părinţii au privit neputincioşi de afară. Şase dintre copii au murit după doar câteva ore de viaţă.

În ianuarie 2011, cinci persoane au fost trimise în judecată . Asistenta medicală Florentina Daniela Cârstea a fost arestată pentru omor din culpă. A fost eliberată după două luni de detenţie. Tot atunci şi-a reluat şi locul de muncă.

Alături de ea sunt judecaţi  fostul manager al unităţii sanitare, şeful serviciului tehnic, şeful secţiei neonatologie şi un electricianul acuzaţi de neglijenţă.

S-au stabilit până acum mai bine de 25 de termene. Zeci de amanari şi zeci de termene la care s-au tot cerut probe.

Punctul final de la Judecătoria sectorului 6 va fi însă reînceperea calvarului. Indiferent de verdict, cel mai probabil una dintre părţi îl va ataca cu recurs.

×
Subiecte în articol: verdict proces
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close