Antena 3 CNN Actualitate Judecătorii care trăiesc în concubinaj cu avocaţi nu mai pot judeca procesele acestora

Judecătorii care trăiesc în concubinaj cu avocaţi nu mai pot judeca procesele acestora

Judecătorii care trăiesc în concubinaj cu avocaţi nu mai pot judeca procesele acestora
Sursa foto: judecator
19 Mar 2009   •   17:28

Proiectul Codului de procedură civilă a fost modificat astfel încât judecătorii care trăiesc în concubinaj cu avocaţi să nu mai poată judeca procesele acestora. Senatorii şi deputaţii jurişti au considerat că este anormal ca judecătorii să decidă în cauze în care partenerii lor de viaţă reprezintă una dintre părţi, anunţă Mediafax.

Deputatul Liana Dumitrescu, vicepreşedinte al subcomisiei care dezbate Codul de procedură civilă, a declarat că incompatibilitatea de a judeca a fost extinsă şi în cazul partenerilor de viaţă. "Sunt cazuri de judecători care stau împreună cu avocaţi şi judecă în cauze în care sunt implicaţi cei cu care locuiesc de ani de zile şi nu este corect", susţine deputatul.

Liana Dumitrescu susţine că există posibilitatea ca incompatibilitatea să fie extinsă şi în cazul "legăturilor spirituale", precum cele "dintre fini şi naşi".

O altă măsură luată de senatorii şi deputaţii jurişti este eliminarea din proiectul Codului de procedură civilă a prevederii potrivit căreia un judecător ar fi urmat să fie incompatibil dacă el, soţul sau rudele lor până la al patrulea grad inclusiv au o pricină asemănătoare cu cea care se judecă.

Dezbaterile la proiectul Codului de procedură civilă au început joi. Membrii subcomisiei parlamentare au reuşind să ia în discuţie 50 de articole din cele 1.085 de articole ale acestui cod.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: proces avocati
Parteneri
Motivul răpirii omului de afaceri moldovean dintr-o parcare din Capitală
x close