Antena 3 CNN Actualitate Judecătorul CSM Toni Neacşu, trimis în judecată. Este acuzat de fapte de corupţie şi fals intelectual

Judecătorul CSM Toni Neacşu, trimis în judecată. Este acuzat de fapte de corupţie şi fals intelectual

Judecătorul CSM Toni Neacşu, trimis în judecată. Este acuzat de fapte de corupţie şi fals intelectual
Sursa foto: Foto: Agerpres
25 Apr 2013   •   16:09

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a magistratului Adrian Toni Neacşu, judecător la Tribunalul Vrancea şi membru ales al CSM, în prezent suspendat, pentru abuz în serviciu şi fals intelectual.

Neacşu este acuzat de DNA că a încasat nejustificat de la CSM salariu şi diurnă în valoare de aproape 67.000 de lei, pentru 48 de zile în care a lipsit nemotivat de la serviciu, scrie Mediafax.

În acelaşi dosar va fi judecat şi Angel Gabriel Roşca, fost şofer la CSM, pentru participaţie improprie la abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, fals intelectual, uz de fals şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, toate în formă continuată, se arată într-un comunicat de presă al DNA.
   
Dosarul va fi judecat de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
   
Procurorii arată, în rechizitoriul trimis instanţei, că în cursul lunilor iulie, septembrie, octombrie, noiembrie şi decembrie 2012, Adrian Neacşu a încasat nejustificat de la Consiliul Superior al Magistraturii 66.942 de lei, reprezentând venituri din salarii şi asociate, din care 13.136,12 lei diurnă de detaşare, pentru 48 de zile în care a absentat nemotivat de la serviciu.
   
"Magistratul a beneficiat de plata integrală a acestor drepturi de natură salarială şi asociate pe baza a 10 documente justificative falsificate de inculpat (foi colective de prezenţă şi cereri pentru plata cheltuielilor de diurnă de detaşare)", notează procurorii în documentul citat.
   
Angel Gabriel Roşca este acuzat că ar fi încasat nejustificat 7.668,09 lei, reprezentând drepturi de natură salarială şi asociate (venitul brut şi contribuţiile sociale datorate de angajator) pentru 55 de zile în care a absentat nemotivat de la serviciu.
   
"În vederea obţinerii acestor bani, inculpatul Roşca Angel-Gabriel a falsificat mai multe documente justificative, respectiv 55 de file din condica de prezenţă şi 71 foi de parcurs ale autovehiculului din dotare", au precizat procurorii.
   
De asemenea, prin depunerea, la compartimentele de specialitate, a foilor de parcurs false, Roşca ar fi creat CSM un prejudiciu de 5.985,18 lei, reprezentând contravaloarea combustibilului folosit în interesul său şi al lui Neacşu, au mai arătat procurorii.
   
Consiliul Superior al Magistraturii s-a constituit parte civilă în procesul penal cu sumele reţinute cu titlu de prejudiciu pentru Neacşu şi Roşca.
   
Procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unor imobile aparţinând celor doi, pentru recuperarea prejudiciului. 

×
Parteneri
Discuţii între România şi SUA pentru apărarea împotriva dronelor
x close