Antena 3 CNN Actualitate Juriste urmărite penal pentru relaţii cu mafia imobiliarelor, promovate de Traian Băsescu

Juriste urmărite penal pentru relaţii cu mafia imobiliarelor, promovate de Traian Băsescu

Juriste urmărite penal pentru relaţii cu mafia imobiliarelor, promovate de Traian Băsescu
Sursa foto: Foto: pittsburghunemployment.com
de S.T.    |    14 Mai 2014   •   22:09

Legăturile dintre preşedintele Traian Băsescu şi avocata graţiată de două ori sunt tot mai evidente. Două dintre juristele Primăriei Capitalei, urmărite penal pentru relaţii cu mafia imobiliarelor, au fost ulterior promovate de Traian Băsescu. Mai mult, din rechizitoriul procurorilor reiese că una dintre angajatele primarului Băsescu îl cunoştea pe fratele avocatei, implicat şi el în retrocedări suspecte.

Andra Untaru şi Magdalena Corcodel sunt două foste angajate la Primăria Capitalei, care ar fi trebuit să reprezinte autoritatea municipală în procesele de retrocedare. Acestea au fost cercetate de procurori pentru neimplicare în reprezentarea corectă a intereselor Primăriei în instanţă, dar şi pentru fals în acte.

Deşi au fost urmărite penal, cele două juriste nu au fost supuse nici unei anchete interne de către Primăriei Capitalei, condusă de Traian Băsescu. Mai mult, după ce au plecat de la primărie ele au fost promovate de fostul şef. Una a ajuns jurist la Cotroceni, iar cealaltă consilier la STS.

Din dosarul procurorilor reiese că una dintre angajatele lui Traian Băsescu la primărie avea legătură cu avocata Nicoleta Mărăcine, graţiată de două ori de preşedinte. Primăria a pierdut un proces de retrocedare, prin lipsă de reprezentare, în favoarea fratelui avocatei.

Infractoarea condamnată de două ori şi graţiată tot de atâtea ori de Traian Băsescu nu este nici acum de găsit, iar la dosarul ei nu există decât o fotografie.

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close