Antena 3 Actualitate Justiție Elena Udrea, la DNA pentru prelungirea controlului judiciar în dosarul campaniei electorale din 2012

Elena Udrea, la DNA pentru prelungirea controlului judiciar în dosarul campaniei electorale din 2012

17 Feb 2017   •   17:49
Elena Udrea, la DNA pentru prelungirea controlului judiciar în dosarul campaniei electorale din 2012

Elena Udrea este audiată vineri după-amiază la DNA, în dosarul în care în cursul dimineții a fost chemat și fostul deputat PDL Theodor Paleologu.

Potrivit surselor citate de Agerpres, ea a fost chemată pentru ca procurorii să-i aducă la cunoștință prelungirea controlului judiciar în respectivul dosar.

Theodor Paleologu a declarat vineri, la ieşirea de la DNA, că a fost audiat în calitate de martor în dosarul privind finanţarea ilegală a campaniei electorale pentru alegerile locale din anul 2012.

"Am fost invitat în calitate de martor într-o chestiune în care nu am informaţii şi anume finanţarea campaniei de la localele din 2012. (...) Este vorba de campania mea la Sectorul 1 pentru primărie. (...) Am spus că nu am avut niciun fel de tangenţă cu finanţarea campaniei, nici nu ştiu cine a fost mandatarul financiar. (...) Nu mi-a fost comunicată nicio suspiciune, ci doar am fost întrebat ce ştiu şi am spus ce ştiu", a precizat Theodor Paleologu.

Întrebat dacă se poate ca un politician să nu cunoască cine i-a finanţat campania electorală, el a răspuns: "Evident că da. Eu niciodată, în afară de campania mea din 2016, de anul trecut, în care am semnat personal toate ordinele de plată, nu este o chestiune în care m-am implicat, niciodată, în niciuna dintre campanii. (...) Este responsabilitatea mandatarului financiar şi a organizaţiei de partid locale, care se ocupă de campanie. (...) Măsura cea mai sigură de precauţie este candidatura independentă din 2016. Atunci pot da socoteală de fiecare leu pe care l-am cheltuit".

Cu privire la o posibilă finanţare nelegală a unor colegi de partid, Paleologu a precizat că este "la mintea cocoşului" că ceva nu este în regulă cu finanţările campaniilor electorale.

"Bănuiesc că da, (...) ţineţi minte cum erau campaniile înainte de 2016, cum erau mesh-uri pe câte un bloc întreg sau afişe imense pe care nu le-am văzut nicăieri în lume, nici măcar în America nu am văzut asemenea orgie de propagandă electorală. Deci, este la mintea cocoşului că ceva nu este în regulă. Este clar lucrul ăsta", a spus fostul ministru al Culturii.

Paleologu a explicat că este vorba despre dosarul în care e vizată Elena Udrea şi a menţionat că, încă din anul 2008, a semnalat problema legată de modalitatea de finanţare a campaniilor electorale.

"Este vorba de dosarul doamnei Udrea, dar concret nu ştiu precis cine şi ce a finanţat. În mod normal e Organizaţia sectorului 1, dar PDL în Bucureşti era organizat în filiale de sector plus organizaţia pe Capitală. (...) Cred că se investighează cultura finanţărilor ciudate ale tuturor partidelor, pentru că este evident că până la ultima rundă de alegeri a fost o imensă problemă legată de costurile campaniilor electorale şi este o problemă pe care, dacă aveţi memorie bună, eu am semnalat-o încă din 2008", a subliniat Theodor Paleologu.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close