Antena 3 CNN Actualitate Justiție Ani grei de închisoare pentru activistul care a lăsat un om paralizat pe viaţă după protestul de la Râul Alb

Ani grei de închisoare pentru activistul care a lăsat un om paralizat pe viaţă după protestul de la Râul Alb

Judecătorii de la Curtea de Apel Alba Iulia au dat sentinţa finală în cazul aşa-zisului activist de mediu, Alin Andrioni, care a lăsat un om paralizat pe viaţă după protestul din luna mai 2015 de la Râul Alb.

Ani grei de închisoare pentru activistul care a lăsat un om paralizat pe viaţă după protestul de la Râul Alb
Sursa foto: Poliţia Română | Arhivă
de Alin Tarnovschi    |    29 Mar 2023   •   14:11

Alin Andrioni a fost judecat pentru tentativă de omor, iar iniţial, la instanţa de fond, el a fost condamnat la închisoare cu suspendare şi muncă în folosul comunităţii la bibliotecă.

Acum, judecătorii de la Curtea de Apel Alba Iulia au schimbat complet sentinţa iniţială şi l-au condamnat pe Andrioni la ani grei de închisoare, el fiind în prezent dat în urmărire pe site-ul Poliţiei Române.

Sentinţa a fost pronunţată pe 28 martie 2023, la aproape opt ani distanţă de la atacul de la Râul Alb şi cu doar două luni înainte de prescripţie.

Fapta pentru care Alin Andrioni a fost condamnat acum s-a petrecut pe 24 mai 2015, la Coroieşti, un sat din judeţul Hunedoara. Atunci, aşa-zisul activist de mediu a trecut cu maşina peste Mihalache Bocea, un om de afaceri care intenţiona să construiască două microhidrocentrale pe Râul Alb. El a fost atunci târât pe capotă şi apoi a ajuns sub roţi, fiind grav rănit.

Bărbatul a trecut prin numeroase operaţii şi şedinţe de tratament, iar acum îşi duce viaţa într-un scaun cu rotile.

Citeşte şi: Omul paralizat pe viață în urma cazului cumplit de la Râul Alb, mărturisiri dureroase: "Visez noaptea că mă ridic din scaun, dar mă trezesc și realitatea e alta"

Judecătorii au desfiinţat sentinţa iniţială şi l-au condamnat pe Alin Andrioni la şase ani de închisoare cu executare.

În plus, instanţa a obligat partea responsabilă civilmente SC Euroins România Asigurare Reasigurarea SA la plata a 800.000 euro despăgubiri morale.

Mihalache Bocea a povestit, în luna mai a anului trecut, în direct la Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea, drama prin care a trecut după atacul de la Râul Alb.

"Mai visez noaptea că mă ridic din scaun, dar mă trezesc și realitatea e alta. (...) Sper că se trezesc autoritățile cu acești "salvatori", pentru că nu sunt niște proiecte care dăunează. E vorba de energie verde și de o păstrăvărie. Și nu sunt pentru mine, nu mănâc eu 150 de tone de pește pe an - e pentru noi, pentru comunitate", a explicat bărbatul.

×
Subiecte în articol: Râul Alb Mihalache Bocea
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close