Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Omul paralizat pe viață în urma cazului cumplit de la Râul Alb, mărturisiri dureroase: "Visez noaptea că mă ridic din scaun, dar mă trezesc și realitatea e alta"

Omul paralizat pe viață în urma cazului cumplit de la Râul Alb, mărturisiri dureroase: "Visez noaptea că mă ridic din scaun, dar mă trezesc și realitatea e alta"

În mai 2015, Bocea Mihalache, un om de afaceri care intenţiona să înfiinţeze două microhidrocentrale pe Râul Alb, la poalele Retezatului, a fost călcat cu o maşină de teren condusă de Alin Andrioni, un bărbat din Haţeg care însoţea un grup de activişti de mediu venit să oprească proiectul.

Omul paralizat pe viață în urma cazului cumplit de la Râul Alb, mărturisiri dureroase: "Visez noaptea că mă ridic din scaun, dar mă trezesc și realitatea e alta"
Sursa foto: captura Antena 3
de Gabriel Dano    |    10 Mai 2022   •   00:19

A fost momentul care i-a schimbat radical viața. În urma incidentului a fost transportat cu o ambulanţă SMURD la spitalul din Haţeg, apoi la o clinică din Cluj Napoca, iar în urma unei infecţii agravate în spital, care i-a pus în pericol viaţa, a fost internat la Viena.

Viaţa i-a fost salvată după mai multe săptămâni de spitalizare. A avut nevoie de 150 – 160 de zile de îngrijiri medicale, însă în urma fracturii de coloană cervicală suferite, a rămas paralizat de la gât în jos.

Dosarul incidentelor grave a ajuns inițial pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia. Acum, după ce Tribunalul Hunedoara l-a condamnat pe Alin Andrioni, la trei ani de închisoare, cu suspendare, pentru tentativă de omor dosarul a fost trimis la instanţa de apel,

„Inculpatul a acţionat cu forma de vinovăţie a intenţiei indirecte, întrucât chiar dacă nu a urmărit să pună în pericol viaţa victimei a acceptat producerea acestui prin acroşarea şi târârea victimei cu un autoturism”, se arată în concluziile instanţei de fond. Alin Andrioni a recunoscut comiterea infracţiunilor. De asemenea, a solicitat achitarea.

Mihalache Bocea a acordat un interviu exclusiv pentru "Sinteza Zilei" în care a povestit coșmarul prin care a trecut în acești ani. Întrebat cum vede această sentință, a răspuns:

"O văd nedreaptă. Nu pot să spun că este o sentință pentru o tentativă de omor în situația în care s-a întâmplat și cu consecințele grave, foarte grave, că eu am rămas paralizat de la gât în jos și mi se pare sentința... apreciați și dvs. Mă abțin de la aprecieri la momentul acesta, dar poate să aprecieze oricine.

Mihalache Bocea speră acum într-o sentință corectă de la instanța de apel.

"Nu știu, în condițiile astea, cum a decurs totul, speranța mea este în sentința de apel care este ultima. E ultima speranță a mea", a spus el.

Acum, bărbatul s-a împăcat cu gândul că nu va mai putea merge niciodată. Totuși, crede că restul lucrurilor care păreau pierdute la acel moment să poată fi refăcute: afacerea, proiectele, viața pe care o avea înainte.

"Mai visez noaptea că mă ridic din scaun, dar mă trezesc și realitatea e alta. (...) Sper că se trezesc autoritățile cu acești "salvatori", pentru că nu sunt niște proiecte care dăunează. E vorba de energie verde și de o păstrăvărie. Și nu sunt pentru mine, nu mănâc eu 150 de tone de pește pe an - e pentru noi, pentru comunitate", a spus Bocea.

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei Mihalache Bocea
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close