Antena 3 CNN Actualitate Justiție Ministrul Justiției pasează dosarul coloanelor la Interne

Ministrul Justiției pasează dosarul coloanelor la Interne

Ministrul Justiției pasează dosarul coloanelor la Interne
Sursa foto: Foto: Facebook / Raluca Alexandra Prună
de M.Z.    |    30 Mai 2016   •   15:27

Ministrul Justiţiei Raluca Prună îi cere celui de Interne, Petre Tobă, să explice de ce întârzie să trimită documentele la DNA în cazul coloanelor oficiale, potrivit europafm.ro

În acest dosar, fostul ministru de Interne şi vicepremier Gabriel Oprea este urmărit penal pentru abuz în serviciu. 

DNA a cerut ministerului, printre altele, să spună care a fost bugetul alocat de poliţie pentru coloanele oficiale folosite de Oprea. 

”Nu eu trebuie să vorbesc cu dl ministru Tobă. Din moment ce cererea doamnei procuror-șef Kovesi a fost sau a făcut afirmații publice, cred că e datoria Ministerului de Interne să explice dacă a avut într-adevăr întârzieri, de ce sunt aceste întârzieri și să discute direct cu Parchetele. Cred că discuția trebuie să aibă loc între ministrul de Interne și procurorul șef DNA. Fiind o cerere publică, eu sunt convinsă că dl Tobă a auzit de această cerere și va face în așa fel încât fie să lămurească dacă există o întârziere, fie să trimită acele acte, despre care doamna Kovesi spune că au întârziat să ajungă la DNA”, a spus ministrul Prună

Dosarul a fost deschis la scurt timp după ce poliţistul Bogdan Gigină a murit într-un accident rutier, în timp ce îl escorta pe fostul ministru de Interne. 

Potrivit DNA, Gabriel Oprea, a folosit coloana oficială de peste 1.600 de ori în perioada în care a fost ministru de Interne, de multe ori în scop personal. 

În acest dosar mai este urmărit penal tot pentru abuz în serviciu şi fostul procuror general Tiberiu Niţu, acuzat că a folosit ilegal însoţitori de la poliţie. 

×
Subiecte în articol: Raluca Prună Gabriel Oprea Petre Toba
Parteneri
Documentul exclusiv care arată noua formulă de calcul a pensiilor
x close