Antena 3 CNN Actualitate Kelemen Hunor: UDMR nu susţine reducerea TVA-ului la alimente

Kelemen Hunor: UDMR nu susţine reducerea TVA-ului la alimente

Kelemen Hunor: UDMR nu susţine reducerea TVA-ului la alimente
Sursa foto: Foto: Mediafax
27 Mar 2011   •   20:09

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat duminică la Sfântu Gheorghe că Uniunea nu va susţine reducerea TVA-ului la alimente, relatează Agerpres.

Hunor a afirmat în schimb că UDMR-ul va sprijini adoptarea unui proiect de lege care vizează redeucerea contribuţiilor sociale la angajator cu 1,5 până la 3%.

"Din punctul nostru de vedere în 2011 nu putem lua în calcul reducerea TVA la alimente şi în nici un caz la 5%, deoarece nu avem posibilitatea de a mări deficitul bugetar. Şi în momentul în care începe o creştere economică lentă, dar sigură, nu asta e modalitatea de a schimba regimul fiscalităţii. Noi nu vom susţine această iniţiativă, nu e momentul, dar ne gândim la alte schimbări în zona fiscalităţii. Ne gândim foarte serios ca în luna aprilie, cel târziu în luna mai, să adoptăm un proiect de lege privind reducerea contribuţiilor sociale pe partea angajatorilor cu 1,5 - 3 procente. Acum facem analizele şi asta va fi prima măsură în privinţa reducerii fiscalităţii cu scopul de a lăsa resursele la angajator pentru a crea noi locuri de muncă şi a stimula investiţiile. Dar la reducerea TVA nu ne gândim", a precizat preşedintele UDMR.

×
Subiecte în articol: alimente TVA UDMR Kelemen Hunor
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close