Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis, despre „gaura de la buget”: „Nu a plecat nimeni cu banii acasă”

Klaus Iohannis, despre „gaura de la buget”: „Nu a plecat nimeni cu banii acasă”

Klaus Iohannis, despre „gaura de la buget”: „Nu a plecat nimeni cu banii acasă”
11 Ian 2017   •   16:27

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că a discutat cu premierul Sorin Grindeanu despre ”gaura de zece miliarde de lei” descoperită la buget, afirmând că ”e vorba de o sumă care nu s-a realizat la încasări” și pentru care ”alții” vor da socoteală.

”Am discutat foarte pe scurt această chestiune. Din motive pe care nu le cunosc s-a vehiculat inițial sintagma de gaură la buget, ceea ce nici nu poate fi vorba. E vorba de o sumă care nu s-a realizat pur și simplu la încasări din motive pe care trebuie să le explice alții, nu eu. Cei care au guvernat. Cert e că nu a plecat nimeni cu banii acasă”, a spus Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, miercuri, cu premierul Sorin Grindeanu şi cu ministrul de Finanţe, Viorel Ştefan, pentru discuţii privind bugetul de stat pentru anul 2017.

Iohannis a declarat, la finalul întâlnirii, că și-a oferit sprijinul ”de expert” pentru construcția acestui buget, care trebuie să fie "sustenabil și solid", cu un deficit de sub 3% şi cu 2% din PIB alocat pentru Apărare.

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close