Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis, mesaj important în mijlocul scandalului

Klaus Iohannis, mesaj important în mijlocul scandalului

Klaus Iohannis, mesaj important în mijlocul scandalului
23 Ian 2018   •   12:19

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că România trebuie să se menţină ca pilon de stabilitate şi predictibilitate, punctând că trebuie continuată întărirea statului de drept.

"Spuneam la întâlnirea noastră de anul trecut, în contextul politic intern de atunci, că din punct de vedere politic România trebuie să se menţină ca pilon de stabilitate şi predictibilitate şi că trebuie continuată întărirea statului de drept. Aceste cuvinte sunt foarte valabile şi în contextul intern de acum. În acelaşi timp, sunt pe deplin convins că pentru o bună politică externă sunt esenţiale, pe lângă o bună politică internă, şi predictibilitatea şi responsabilitatea acţiunii pe plan internaţional", a spus Iohannis, la întâlnirea anuală cu şefii misiunilor diplomatice acreditaţi la Bucureşti.

Potrivit preşedintelui, România va rămâne pe aceleaşi coordonate esenţiale ca şi până acum în ceea ce priveşte politica externă şi de securitate.

"Acest angajament a fost îndeplinit şi îl voi menţine şi în continuare. De aceea, pentru atingerea obiectivelor amintite deja este necesară consolidarea pe mai departe a triadei esenţiale a politicii externe româneşti: întărirea şi extinderea în continuare a Parteneriatului strategic cu SUA, precum şi creşterea rolului şi efortului României în UE, respectiv în NATO. Aceşti trei piloni fundamentali definesc comunitatea de valori din care facem parte şi care ne asigură securitatea şi prosperitatea. În contextul internaţional de astăzi, complicat şi impredictibil, România trebuie să acţioneze pentru a menţine în acelaşi timp relevanţa strategică intrinsecă a acestor trei piloni, precum şi creşterea relevanţei României în cadrul lor", a afirmat şeful statului.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close