Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis, reacție fermă în scandalul imunizării: Este necesară o abordare responsabilă

Klaus Iohannis, reacție fermă în scandalul imunizării: Este necesară o abordare responsabilă

Klaus Iohannis, reacție fermă în scandalul imunizării: Este necesară o abordare responsabilă
Sursa foto: Foto: Klaus Iohannis.Facebook
27 Apr 2017   •   17:10

Preşedintele Klaus Iohannis a avut joi o întrevedere cu directorul regional al Biroului pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Zsuzsanna Jakab, context în care a arătat provocările cu care se confruntă România în prezent în ceea ce priveşte imunizarea şi a subliniat importanţa abordării responsabile a acestei importante probleme de sănătate publică, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

Agenda de discuţii între cei doi oficiali a vizat aspecte legate de imunizare în contextul Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă ale Naţiunilor Unite. 

"Preşedintele României a menţionat că este necesară o atenţie deosebită la contextul mondial şi a subliniat importanţa acţiunilor de prevenţie în ceea ce priveşte bolile care, în acest moment, deşi nu reprezintă un pericol pentru România, pot constitui un pericol pe viitor", se arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale, citat de Agerpres.

De asemenea, şeful statului a subliniat implicarea Administraţiei Prezidenţiale în amplul proiect naţional de prevenţie şi educaţie pentru sănătate, ale cărui direcţii de acţiune se încadrează în contextul internaţional şi sunt în concordanţă cu Obiectivul 3 de Dezvoltare Durabilă dedicat Sănătăţii. 

"Preşedintele Klaus Iohannis a încurajat aprofundarea colaborării dintre România şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii, subliniind faptul că expertiza internaţională este esenţială în domeniul sănătăţii publice. Evenimentele organizate în parteneriat cu Administraţia Prezidenţială, la Palatul Cotroceni, pe tema resurselor umane în sănătate şi a politicilor de sănătate şi mediu reprezintă dovada clară a cooperării cu OMS", se precizează în sursa citată. 

Zsuzsanna Jakab şi-a exprimat apreciere pentru implicarea instituţiei prezidenţiale în promovarea educaţiei pentru sănătate şi a mulţumit preşedintelui Iohannis pentru colaborarea cu OMS pe temele de interes major din sănătate. 

Oficialul OMS efectuează o vizită în România cu ocazia Săptămânii Europene a Imunizării, care se desfăşoară în perioada 24-30 aprilie. 

Aceasta este cea de-a doua vizită a Zsuzsannei Jakab în România, ea fiind primită pe 24 februarie anul trecut la Palatul Cotroceni, cu ocazia evenimentului intitulat "Promovarea Sănătăţii şi Educaţie pentru Sănătate - Dialog asupra Politicilor". În acest context, a fost semnat Acordul de Colaborare Bienală între Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi Ministerul Sănătăţii din România. 

"Întâlnirea de astăzi este o dovadă a consecvenţei Administraţiei Prezidenţiale în a îmbunătăţi guvernanţa globală pentru sănătate şi a dezvolta politici şi programe de sănătate eficiente şi în concordanţă cu Obiectivele de Dezvoltare Durabilă, în domeniul sănătăţii, dar şi în cel al dezvoltării durabile, în general, în conformitate cu angajamentul asumat şi exprimat în cadrul Summitului ONU, din septembrie 2015", arată Administraţia Prezidenţială. 

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close