Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis a semnat în Cartea de condoleanțe, deschisă la Ambasada Turciei la București: "Suntem solidari cu poporul turc"

Klaus Iohannis a semnat în Cartea de condoleanțe, deschisă la Ambasada Turciei la București: "Suntem solidari cu poporul turc"

Klaus Iohannis a semnat Cartea de condoleanțe, deschisă de Ambasada Turciei la București, în memoria victimelor cutremurelor de luni.

Klaus Iohannis a semnat în Cartea de condoleanțe, deschisă la Ambasada Turciei la București: "Suntem solidari cu poporul turc"
Sursa foto: Ambasada Turciei la București | Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Feb 2023   •   14:36

Cartea de condoleanțe, deschisă de Ambasada Turciei la București, în memoria victimelor cutremurelor, a fost semnată de președintele Klaus Iohannis.

Iohannis a fost întâmpinat la Ambasadă de ambasadorul Turciei în România, Özgür Kıvanç, potrivit Mediafax.

România s-a alăturat țărilor care oferă ajutor Turciei încă din primul moment, iar Ambasada Turciei la București nu a ezitat să transmită mulțumiri.

"Vă mulțumim, domnule Președinte Klaus Iohannis, pentru gestul deosebit de solidaritate din partea poporului român.

Suntem copleșiți de amploarea acestui dezastru, dar plini de speranță alături de prieteni și aliați ca România. Recunoscâtori și pentru noua echipă umanitară spre Turcia", a scris Ambasada Turciei la București, pe Facebook.

Citește și: Marcel Ciolacu a semnat în Cartea de condoleanțe deschisă la Ambasada Turciei la București

După semnarea documentului, președintele României a transmis, de asemenea, un mesaj emoționant.

"Gândurile noastre se îndreaptă către familiile victimelor și către toți cei afectați de cutremurele catastrofale din Turcia.

În numele României și al cetățenilor români, am semnat astăzi în cartea de condoleanțe deschisă la Ambasada Turciei din București.

Suntem solidari cu poporul turc, iar salvatorii noștri și personalul medical se află deja la locul dezastrelor pentru a căuta și ajuta supraviețuitorii.

Le transmitem însănătoșire grabnică persoanelor rănite și dorim poporului turc să găsească puterea de a depăși aceste momente dramatice", a scris Klaus Iohannis, pe Facebook.

Bilanţul victimelor cutremurelor care au lovit Turcia şi Siria a depășit 11.200 de morţi, iar salvatorii încă îi caută pe supraviețuitorii prinși sub dărâmături.

×
Subiecte în articol: Ambasada Turciei Klaus Iohannis
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close