Antena 3 CNN Actualitate Kovesi, mesaj dur pentru Tudorel Tudor

Kovesi, mesaj dur pentru Tudorel Tudor

Kovesi, mesaj dur pentru Tudorel Tudor
28 Feb 2018   •   12:32

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a afirmat miercuri, la prezentarea raportului de activitate pe 2017, că DNA se opune demersurilor care urmăresc slăbirea legislaţiei anticorupţie şi schimbarea statutului de independenţă în cazul magistraţilor.

Citește și: Klaus Iohannis: DNA are în mine un susținător

"Au existat încercări în 2017 de a modifica legislaţia în sensul dezincriminării unor fapte, al eliminării unor instrumente legale investigative sau modificarea statutului procurorului. (...) Ne opunem slăbirii legislaţiei. Ne opunem eliminării garanţiei legale a independenţei procurorului. Ne opunem eliminării dispoziţiilor legale care ne ajută să investigăm fapte grave care afectează societatea. Pledoaria noastră este pentru o legislaţie stabilă. Pledoaria noastră este pentru o legislaţie în care procurorii să fie independenţi. Independenţa procurorilor este o valoare incoruptibilă", a spus Kovesi.

Citește și: Kovesi, mesaj amenințător pentru politicieni

În opinia sa, procurorii au datoria de a semnala riscurile pe care le implică unele modificări legislative.

"Am criticat în mod transparent şi argumentat aceste modificări. Am publicat opiniile şi argumentele noastre, le-am trimis procurorului general, Consiliului Superior al Magistraturii. Vom continua să facem acelaşi lucru dacă vor exista şi alte încercări. Noi nu facem legea. Noi o aplicăm. Dar avem datoria de a spune ce riscuri sunt dacă anumite modificări legislative intră în vigoare", a precizat procurorul şef al DNA.

Citește și: Klaus Iohannis: Felicitări pentru întreaga activitate a DNA! Cifrele nu mint!

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Laura Codruta Kovesi Klaus Iohannis
Parteneri
Buletinele cu cip, gratuite. Cum beneficiază românii de ele şi care sunt noile schimbări la cărțile electronice de identitate
x close