Antena 3 CNN Actualitate La cine apelăm pentru colectare de cărți, după ce cumpărăm cărți de orice fel și vrem să le vindem?

La cine apelăm pentru colectare de cărți, după ce cumpărăm cărți de orice fel și vrem să le vindem?

Pasiunea pentru lectură și locuințele mici nu fac întotdeauna casă bună împreună. Știm cât de ușor este să acumulezi mai multe cărți decât cuprinde o bibliotecă personală. Desigur, am putea păstra toate cărțile de care nu suntem pregătiți să ne despărțim, sacrificând alte spații de depozitare.

La cine apelăm pentru colectare de cărți, după ce cumpărăm cărți de orice fel și vrem să le vindem?
de Georgiana Adam    |    08 Sep 2020   •   16:42

Există și opțiunea de a dona volume unor școli sau unor persoane care le-ar aprecia. Dar, pentru a ne recupera investiția făcută, cea mai bună cale este să apelăm la o firmă care se ocupă de colectare de cărți. Un astfel de serviciu ne-ar permite să cumpărăm cărți de orice fel, în continuare, și să ne bucurăm de ele, fără a avea grija spațiului.

Când să apelăm la un serviciu de colectare de cărți?

Majoritatea consumatorilor de carte își împart colecția de volume în mai multe categorii. Nu ne referim aici la o diferențiere în funcție de genul literar sau la aranjarea cărților pe raft, în ordine alfabetică sau după dimensiunea lor. Ci la faptul că, invariabil, prețuim mai mult unele cărți în detrimentul altora.

Anumite cărți ajung să aibă o semnificație aparte pentru noi. Pe acestea suntem mândri să le afișăm pe etajeră și plănuim să le recitim cu proxima ocazie. Iar altele...ajung să ne încurce și sunt uitate într-un colț, fără a mai fi răsfoite vreodată. Nu pentru că n-ar fi titluri bune, ci pentru că ne aflăm într-o altă etapă a vieții. Fie că e vorba de manuale sau lecturi incluse în bibliografia școlară obligatorie, ori de cărți de dezvoltare personală pe care le-am parcurs și le-am pus deja în aplicare. De multe ori, printre cele care nu ne folosesc se află și volume primite în dar sau cărți moștenite, care nu ne stârnesc interesul.

Însă, așa cum știe orice bibliofil, orice carte merită o a doua sau a treia șansă, nu-i așa?

Cine oferă astfel de servicii, în România? Cum putem să cumpărăm cărți de orice fel, în continuare, fără grija spațiului?

Pentru a valorifica titlurile care ne sunt de prisos, e indicat să contactăm o firmă cu o procedură transparentă și bine pusă la punct, în acest sens. Anticariat-carti.com este o afacere cu capital 100% românesc și o activitate de peste 10 ani pe piața din România.

Aceasta se ocupă de colectare de cărți din București și împrejurimi, în următoarele condiții:

-          se preiau cărți noi sau deja citite, dar acestea trebuie să fie în stare bună și foarte bună;

-          se acceptă titluri publicate în orice an, de la cele mai noi apariții editoriale până la cărți rare, tipărite încă din perioada anilor 1700;

-          volumele pot să fie din orice domeniu, de la beletristică la cărți de specialitate;

-          cărțile pot fi duse la sediul firmei sau chiar preluate direct de la domiciliul clientului;

-          evaluarea și plata se efectuează pe loc, în funcție de cantitatea și calitatea cărților vândute.

Dacă te-ai hotărât să eliberezi rafturile din bibliotecă, procesul e cât se poate de simplu. Stabilește o programare, completând formularul de pe pagina anticariatului, și vei primi toate detaliile despre procedura de colectare de cărți.

Datorită unui astfel de serviciu, putem să ne cultivăm pasiunea pentru lectură, fără să acumulăm vrafuri de cărți care să ne incomodeze în viața de zi cu zi. Iar dacă reușim să recuperăm parțial investiția făcută pentru a menține acest obicei, cu atât mai bine! Cu siguranță, cineva se va bucura de cărțile pe care alegem să le dăm mai departe, în loc să le uităm într-un cotlon al casei. Așadar, putem să cumpărăm în continuare cărți de orice fel știind că vom avea mereu opțiunea de a le vinde catre Anticariat-Carti.com.

 

×
Subiecte în articol: carte
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close