Antena 3 CNN Actualitate La ordinea zilei: Răspunderea magistraţilor, o himeră. Proiectul de lege, respins în unanimitate în Comisia juridică a Senatului

La ordinea zilei: Răspunderea magistraţilor, o himeră. Proiectul de lege, respins în unanimitate în Comisia juridică a Senatului

La ordinea zilei: Răspunderea magistraţilor, o himeră. Proiectul de lege, respins în unanimitate în Comisia juridică a Senatului
23 Iun 2015   •   19:12

Comisia juridică a Senatului a respins cu unanimitate de voturi proiectul de lege privind răspunderea magistraţilor, care prevede ca statul să se îndrepte împotriva magistraţilor pentru a recupera prejudiciile cauzate de aceştia, din rea credinţă sau neglijenţă.

"Legea e neconstituţională pentru că formularea nu este ce adecvată", a afirmat deputatul PNL Lucia Varga, în ediţia de marţi a emisiunii "La ordinea zilei", de la Antena 3.

Invitat în emisiune, preşedintele Facias, Daniel Bejan, a ţinut să sublinieze că doar Curtea Constituţională poate decide cu privire la constituţionalitatea sau neconstituţionalitatea unei legi.

"O lege poate fi neconstituţională după aprobare, intrarea în vigoare şi contestată la Curtea Constituţională. Acesta este mecanismul", a spus Daniel Bejan.

 
Împotriva acestei legi s-a arătat însăşi şefa Curţii Supreme, Livia Stanciu. Stanciu susţine că magistraţii răspund şi acum pentru erorile judiciare. În realitate, însă, datele oficiale arată că nici măcar un singur procuror sau judecător nu a fost tras la răspundere, în condiţiile în care România este campioană la decizii de condamnare la CEDO.

×
Subiecte în articol: Senat comisia juridica proiect de lege
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close