Antena 3 CNN Actualitate Lege reîntoarsă în Parlament: Funcționarii publici să lucreze și peste vârsta de pensionare

Lege reîntoarsă în Parlament: Funcționarii publici să lucreze și peste vârsta de pensionare

Lege reîntoarsă în Parlament: Funcționarii publici să lucreze și peste vârsta de pensionare
Sursa foto: foto: Pixabay.com
26 Ian 2018   •   14:55

Funcţionarii publici ar putea avea posibilitatea de a lucra, la cerere, după împlinirea vârstei de pensionare şi a stagiului minim de cotizare, timp de maximum trei ani, se arată într-un proiect de act normativ care tot este oprit pentru reexaminare, deși a trecut deja de trei ori prin Parlament.

Concret, documentul trebuie să treacă și a patra oară de senatori și deputați ca să se poată aplica, după ce a fost întors de două ori de Curtea Constituțională și o dată de șeful statului, scrie avocatnet.ro.

Prevederile sunt incluse într-un Proiect de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici. Din 2015, de când a ajuns în Parlament, documentul a trecut de trei ori de votul Legislativului și în curând va reintra pentru a patra oară în acest proces. De ce? De două ori din cauza unor probleme de neconstituționalitate și o dată pentru că șeful statului a cerut reexaminarea actului.

Conform documentului, atunci când împlinesc vârsta standard de pensionare şi îndeplinesc stagiul minim de cotizare, funcţionarii publici vor putea să ceară menţinerea în activitate. Mai exact, solicitarea va trebui formulată cu două luni înainte de îndeplinirea cumulativă a condiţiilor de vârstă standard de pensionare şi de stagiu minim de cotizare.

×
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close