Antena 3 CNN Actualitate Legea pariurilor sportive în 2020. Ce taxe plătesc jucătorii?

Legea pariurilor sportive în 2020. Ce taxe plătesc jucătorii?

Deși lumea pariurilor a cunoscut o evoluție exponențială în ultimii ani și numărul pariorilor a crescut semnificativ, multe persoane nu știu mai nimic despre partea legislativă a acestei nișe.

Legea pariurilor sportive în 2020. Ce taxe plătesc jucătorii?
de Georgiana Adam    |    28 Sep 2020   •   12:05

Există anumite taxe pe care pariorii care câștigă sunt obligați să le plătească și anumite reguli pe care să le urmeze, contrar respectării acestor reguli urmând a fi sancționați.

Legea 124

Pe data de 29 mai 2015 a fost adoptată legea nr. 124 care a reglementat domeniul pariurilor online, atât în ceea ce privește jucătorii, cât și în ceea ce privește casele de pariuri. Înainte de această lege din 2015, până în decembrie 2014, legea interzicea pariorilor să plaseze pariuri la casele de pariuri online care nu erau licențiate de către Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc.

Pe de altă parte, operatorilor de jocuri de noroc nu li se punea la dispoziție posibilitatea obținerii unei licențe, neexistând la acel moment anumite norme de aplicare prin care să se permită intrarea în legalitate a acestora. Acest lucru s-a schimbat începând cu decembrie 2014, atunci când Guvernul a făcut primul pas în reglementarea acestui domeniu al pariurilor din mediul online. Guvernul a emis o ordonanță de urgneță care prevedea că jucătorii nu vor mai fi sancționați dacă vor paria strict la casele de pariuri licențiate de către ONJN. În același timp au fost publicate și norme de aplicare a legii care permitea operatorilor de pariuri să aplice pentru autorizații de funcționare temporare. Mai apoi, în 29 mai 2015 a fost adoptată o lege care a reglemntat fiecare aspect al domeniului pariurilor online.

Case de pariuri autorizate ONJN

Prin urmare, este recomantat să plasați pariuri doar la casele de pariuri online autorizate de către ONJN deoarece amenzile pentru pariorii care continuă să utilizeze agenții neautorizate se ridică la 50.000 RON. Cea mai cunoscuta in acest sens este oferta superbet.

Persoanele care pariază online și obțin un câștig care este mai apoi retras fie pe cardul bancar, fie cash la agenție sunt obligați să plătească impozit pe câștig dupa 3 nivele. În cazul în care câștigul este până în 66.750, inclusiv, impozitul plătit va fi de 1% din suma câștigată. Dacă suma câștigată depășește 66.750, dar nu mai mult de 445.000, impozitul se va calcula 667,5 + 16% pentru ceea ce depășește 66.750 RON. Pentru cei care obțin un câștig de peste 445.000 RON, impozitul pe care vor fi nevoiți să îl plătească va fi format din 61.187,5 + 25% din ceea ce depășește de 445.000 RON.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close