Antena 3 CNN Actualitate Legea privind reducerea TVA la alimente, respinsă de Comisia Buget - Finanţe

Legea privind reducerea TVA la alimente, respinsă de Comisia Buget - Finanţe

Legea privind reducerea TVA la alimente, respinsă de Comisia Buget - Finanţe
Sursa foto: Foto: Intact Images
05 Apr 2011   •   16:53

Legea privind reducerea TVA la 5% la alimente a fost respinsă, marţi, de către Comisia Buget Finanţe, cu 13 voturi "pentru", 5 împotrivă şi 2 abţineri. Astfel, cererea de reexaminare a preşedintelui Traian Băsescu în acest sens a fost admisă, potrivit Mediafax.

De asemenea, membrii comisiei au respins legea privind neimpozitarea pensiilor sub 2.000 lei, admiţând şi în acest caz solicitarea şefului statului privind reexaminarea acestei legi.

În urma acestor decizii, legile vor merge în plenul Camerei Deputaţilor care este forul decizional.

În urmă cu două săptămâni, Senatul a respins cele două cereri de reexaminare formulate de către preşedintele Traian Băsescu asupra legii privind reducerea TVA la 5% la alimentele de bază şi legii privind neimpozitarea pensiilor mai mici de 2.000 de lei.

Proiectul legislativ propus de opoziţie a fost adoptat în 19 octombrie anul trecut şi trimis preşedintelui spre promulgare, după ce deputaţii puterii au invocat o eroare de comunicare la votul lor favorabil. Principala prevedere a legii este reducerea TVA la 5% pentru alimentele de bază.

În aceeaşi dată, Camera Deputaţilor a mai adoptat  o propunere legislativă a deputatului PDL Mircia Giurgiu de modificare a Codului Fiscal, care prevede că "venitul impozabil lunar din pensii se stabileşte prin scăderea din venitul din pensii a sumei de 2.000 de lei neimpozabile lunare". A doua zi, deputaţii PDL, între care şi miniştri, au susţinut că au votat din greşeală în favoarea celor două proiecte.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat în data de 2 noiembrie că va retrimite Parlamentului cele două legi.

×
Subiecte în articol: TVA alimente pensii impozitare
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close