Antena 3 CNN Actualitate Leul s-ar putea deprecia în cazul în care Traian Băsescu amână numirea unui premier

Leul s-ar putea deprecia în cazul în care Traian Băsescu amână numirea unui premier

Leul s-ar putea deprecia în cazul în care Traian Băsescu amână numirea unui premier
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
10 Dec 2012   •   20:04

Potrivit lui Eugen Şinca, analist la grupul bancar Erste, citat de Mediafax, leul s-ar putea deprecia la peste 4.6 unităţi pentru un euro, în cazul în care negocierile pentru formarea noului Guvern se vor prelungi.

"Nu excludem o depreciere a leului la peste 4,6 unităţi pentru un euro, dacă negocierile pentru formarea noului Guvern vor deveni o afacere de lungă durată", a spus Şinca.
   
Moneda naţională a înregistrat fluctuaţii reduse în prima parte a sesiunii interbancare de luni, astfel că Banca Naţională a României (BNR) a publicat un curs de referinţă în scădere cu 0,1 bani, la 4,5339 lei/euro. Dealerii au spus că leul a înregistrat fluctuaţii reduse, fără să fie influenţat de rezultatul alegerilor parlamentare.
   
De asmenea, Şinca a declarat că USL doreşte continuarea unei relaţii bune cu FMI şi UE, fiind probabil ca un nou acord să fie încheiat cu cele două instituţii în primul trimestru al anului viitor.
   
"O linie flexibilă de credit cu FMI este în prezent una dintre opţiuni, dar una dintre problemele dificile de anul viitor va fi restructurarea companiilor de stat", afirmă analistul.
   
Erste continuă să anticipeze că randamentul obligaţiunilor României pe termen de cinci ani va fi de 6,8% până în luna martie, din cauza temerilor legate de inflaţie şi politică.

Preşedintele Traian Băsescu va convoca Parlamentul peste 20 de zile de la alegeri şi abia pe urmă va începe negocierile cu partidele pentru desemnarea premierului, au informat consilierii de la Cotroceni, duminică, Uniunea Europeană.

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close