Antena 3 CNN Actualitate Lichidator judiciar, trimis în judecată de DNA pentru luare de mită

Lichidator judiciar, trimis în judecată de DNA pentru luare de mită

Lichidator judiciar, trimis în judecată de DNA pentru luare de mită
10 Iul 2015   •   15:50

Un lichidator judiciar din Constanţa a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru luare de mită, după ce i-a cerut 25.000 de lei şi circa 6.000 de euro unui om de afaceri pentru ca datoriile firmei acestuia către creditori şi către bugetul de stat să nu mai fie plătite.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de Direcţia Naţională Anticorupţie, procurorii DNA - Serviciul Teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Alexandru Vitali Bârlădeanu, practician în insolvenţă la data faptei, pentru luare de mită. Potrivit rechizitoriului, Alexandru Vitali Bârlădeanu, în calitate de practician în insolvenţă, i-a pretins, în 5 iunie, unui om de afaceri, denunţător în cauză, 25.000 de lei şi aproximativ 6.000 de euro pentru a face acte contrare atribuţiilor de serviciu, în legătură cu procedura lichidării care urma să se declanşeze în legătură cu firma acestuia.

"Concret, inculpatul trebuia să conducă procedura astfel încât datoriile societăţii comerciale către creditori şi către bugetul de stat să nu mai fie plătite, iar bunurile ei să fie transferate şi ascunse, cu scopul evitării unei eventuale executări silite", se menţionează în documentul citat. În 11 iunie, Bârlădeanu a primit de la denunţător suma de 25.000 de lei din totalul mitei pretinse, moment în care a fost prins în flagrant. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanţa.

×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close