Antena 3 CNN Actualitate Lider al minerilor, în greva foamei

Lider al minerilor, în greva foamei

Lider al minerilor, în greva foamei
27 Oct 2015   •   11:27

Președintele sindicatului de la Mina Lonea, Vasile Păduraru, a declarat, marți, că a decis să intre în greva foamei, începând cu ora 11,00, în semn de protest față de situația actuală în care se află Complexul Energetic Hunedoara (CEH) și cere explicații în acest sens din partea ministrului Energiei, Andrei Gerea, potrivit Agerpres
"Sunt nemulțumit de prezentul și de viitorul care se prefigurează în cazul Complexului Energetic Hunedoara. Voi protesta până când o delegație condusă de ministrul Energiei va veni în Valea Jiului pentru a ne spune ce se va întâmpla cu acest complex", a declarat, pentru AGERPRES, Vasile Păduraru.

Protestul liderului sindical survine după ce administrația CEH s-a întâlnit la Bruxelles cu reprezentanți ai Comisiei Europene cu scopul de a prezenta un program de restructurare a companiei.

Conform unui comunicat al CEH, în urma discuțiilor s-a stabilit ca Ministerul Energiei să transmită Comisiei o notificare prin care ajutorul de salvare primit de CEH va fi transformat în ajutor de restructurare. Acesta va fi putea fi folosit apoi la conversia datoriilor și finanțarea măsurilor din planul de restructurare, alături de o cofinanțare din resurse proprii ale companiei, "în condițiile reducerii progresive a costurilor și demonstrarea viabilității activității pe o perioadă de trei ani'.

"Restructurarea vizează reorganizarea structurală și creșterea eficienței economice în toate sectoarele de activitate ale CE Hunedoara", se menționează în documentul citat.

Pe de altă parte, reprezentanții Sindicatului "Muntele", din care face parte și cel la mina Lonea, au acuzat administrația că nu a comunicat proiectul programului de restructurare și nici rezultatul concret al întâlnirii de la Bruxelles.

Conform datelor de pe site-ul Ministerului de Finanțe, CEH a încheiat anul 2014 cu o pierdere de 352 milioane lei, iar valoarea datoriilor se ridică la 935,7 milioane lei.

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close