Antena 3 CNN Actualitate Liga profesorilor excepţionali îşi caută premianţii. Profesorul Costel Chiteş a iubit matematica înainte să ştie să citească

Liga profesorilor excepţionali îşi caută premianţii. Profesorul Costel Chiteş a iubit matematica înainte să ştie să citească

Liga profesorilor excepţionali îşi caută premianţii. Profesorul Costel Chiteş a iubit matematica înainte să ştie să citească
de S.T.    |    13 Mai 2015   •   11:14

A iubit matematica înainte să ştie să citească. După treizeci de ani petrecuţi la catedră, profesorul Costel Chiteş nu se vede făcând altceva. Face parte din Liga Profesorilor Excepţionali.

Nu renunţă la pasiunea sa nici atunci când sistemul nu are nimic de oferit. În loc de salarii generoase, profesorii din România se "hrănesc" spiritual cu bucuria copiilor care vor să înveţe.

De zece ani, Profesorul Costel Chiteş îi pregăteşte pentru concursuri, dar şi pentru viaţă, pe elevii din Colegiul Tudor Vianu din Bucureşti. A început să predea la Liceul Vasile Alecsandri din Bacău, iar acolo a pregătit primii olimpici.

Au urmat elevi ai liceelor Gheorghe Vrânceanu şi Mihai Viteazul. Profesorul Chişet nu uită niciun elev.

Mulţi dintre copii merg la facultate în străinătate, pentru că nu cred că România are ce să le ofere. Chiar şi aşa, Costel Chiteş nu face compromisuri. Predă cu acelaşi entuziasm ca acum trei decenii.

Fundaţia Dan Voiculescu organizează cea de-a doua ediţie a Ligii Profesorilor Excepţionali.



Concursul se adresează tuturor cadrelor didactice care predau la clasele I - XII, care s-au remarcat prin metode de predare sau rezultate notabile. Înscrierile se încheie în două săptămâni.

×
Parteneri
A murit Costel Corduneanu, chiar pe masa de operatie
x close