Antena 3 Actualitate Dragnea acuză, din închisoare, că la dosarul său sunt declaraţii mincinoase date de penitenciarul Rahova - Stenograme

Dragnea acuză, din închisoare, că la dosarul său sunt declaraţii mincinoase date de penitenciarul Rahova - Stenograme

de Georgiana Adam    |    06 Mai 2021   •   15:49
Dragnea acuză, din închisoare, că la dosarul său sunt declaraţii mincinoase date de penitenciarul Rahova - Stenograme
Sursa foto: Agerpres

Liviu Dragnea, fost preşedinte al PSD, acuză din închisoare că la dosarul său există declaraţii mincinoase date de reprezentanţii penitenciarului Rahova. 

Fostul lider PSD acuză, de asemenea, că timp de o săptămână i s-a refuzat asistenţa medicală şi că rana la coloană pe care o are i s-a infectat.

Declaraţiile au fost făcute la audierea de joi dimineaţă.

Dragnea spune că după operaţie, rana i-a fost pansată de colegii de cameră, pentru că nu a avut acces la cabinetul medical

"Eu am suferit o intervenţie la spitalul penitenciar Rahova la spate, această zonă este foarte importantă. Pentru că operaţia a fost pe spate, eu nu am putut singur să-mi curăţ rana şi să-mi schimb bandajul. 

După intervenţie, medicul chirurg de la Rahova a trecut în fişa medicală şi a dispus ca medicii de la cabinetul medical din Rahova să cureţe rana din două în două zile. 

În a şasea zi, o zi de vineri după-amiază, s-a instituit carantina. (...) Eram trei deţinuţi în cameră. La uşa nostră s-a prezentat un ofiţer care ne-a transmis că nu mai putem să ieşim din cameră, că nu mai avem voie să primim nici vizite şi nici avocaţi. 

Timp de o săptămână, eu nu am avut acces la cabinetul medical, rana fiindu-mi pansată de colegii din cameră. Rana s-a reinfectat apoi, că nu am pansat corect şi vineri după ce am ieşit din carantină m-au dus din nou la spitalul Rahova şi m-au operat din nou pentru că rana recidivase. (...)

Liviu Dragnea: La dosar scrie că am refuzat asistenţa medicală. Fals

Doamna avocat mi-a prezentat ieri dosarul şi am văzut acolo o declaraţie din partea penitenciarului în care scrie că eu am refuzat asistenţa medicală. 

Scrie în dosar la fila 12, 21.03.2021, toalete şi pansament, deţinutul a refuzat şi a zis că se tratează singur. Nimic mai fals, e o declaraţie mincinoasă dată de cei de la Rahova. 

E fals în declaraţii, nu ştiu cine anume de la Rahova a declarat asta, dar colegii mei de cameră sunt cei care m-au bandajat. Ăsta a fost unul din motivele pentru care am spus că rana a fost pe spate şi nu mă puteam bandaja singur", a susţinut Liviu Dragnea, joi, în faţa instanţei.

Avocat: Un om condamnat la închisoare nu e condamnat la exterminare

"Urmează să vedem ce se va întâmpla în contestaţie. Camera dânsului a fost din nou în carantină, iar după operaţie nu le-a fost permis accesul medicilor la el în cameră şi nici el nu a putut ieşi. 

Rana s-a suprainfectat, a fost necesară o altă intervenţie chirurgicală.

Un om condamnat la închisoare nu e condamnat la exterminare", a spus Flavia Teodosiu, apărătorul lui Liviu Dragnea.

Fostul lider al PSD Liviu Dragnea a fost condamnat, pe 27 mai 2019, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman.

Dragnea a lucrat ca mecanic la garajul auto al penitenciarului Rahova în care este încarcerat.

Liviu Dragnea este închis la penitenciarul Rahova, acolo unde își ispășește pedeapsa de trei ani jumătate primită în vara lui 2019, în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea

Coaliţia a ajuns la o înţelegere

 

 

Cum se vor calcula facturile la energie şi ce prevede programul Rabla pentru becuri

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close