Antena 3 CNN Actualitate Liviu Dragnea admite că abordarea USL faţă de regionalizare s-a schimbat de la începutul acestui an

Liviu Dragnea admite că abordarea USL faţă de regionalizare s-a schimbat de la începutul acestui an

Liviu Dragnea admite că abordarea USL faţă de regionalizare s-a schimbat de la începutul acestui an
de M.T.    |    24 Oct 2013   •   10:58

Abordarea USL faţă de regionalizare este diferită în acest moment faţă de cea de la începutul anului, a recunoscut vicepremierul Liviu Dragnea, care a participat la un seminar pe tema dezvoltării regionale.

De asemenea, Dragnea a ţinut să precizeze că în noua viziune a USL anul 2014 va fi folosit pentru a crea un cadru instituţional al regionalizării în limitele în vigoare în prezent, potrivit Mediafax.

„Vreau să vorbesc puţin şi despre posibila nouă organizare teritorială a României, respectiv regionalizarea administrativă, proiect care a început, care nu e stopat, dimpotrivă, el continuă", a explicat Dragnea.

„Din cauza disputelor pe marginea Legii referendumului, de care depinde modificarea Constituţiei, lege care nu e în vigoare încă, nu e promulgată, lege pe care Curtea ne-a transmis că o consideră constituţională abia după un an de la intrarea în vigoare, nu putem discuta de posibilitatea înfiinţării unor regiuni, pentru că nu avem această noţiune în Constituţie. Deci trebuie să aşteptăm cel puţin un an, un an şi ceva începând din acest moment", a adăugat vicepremierul.

„Spre deosebire de momentul iniţial, când hotărâsem ca finalul acestui an să permită modificarea Constituţiei generând înfiinţarea regiunilor administrative, acum abordarea noastră e puţin diferită, în sensul că vom folosi anul viitor pentru a crea un cadru instituţional în cadrul limitelor legale pe care le avem în vigoare în prezent", a spus Dragnea.

„Intenţionăm ca, începând cu 2014, fiecare investiţie pe care un minister vrea să o dezvolte într-o regiune de dezvoltare să fie realizată după o cosultare atât a strategiei de dezvoltare regională din regiunea respectivă, cât şi printr-o colaborare cu acele CDR care sunt formate din reprezentanţii tuturor aleşilor locali", a mai precizat vicepremierul.

În final, Liviu Dragnea şi-a exprimat speranţa ca anul 2014 să fie anul de pregătire a viitoarei regionalizări administrative: „Sper ca până la urmă tot răul să fie spre bine şi anul viitor să fie anul în care toate instituţiile publice, toţi actorii locali, toţi funcţionarii să începem să învăţăm să gândim regional, să creăm cadrul insittuţional şi anul 2014 să fie anul de pregătire a viitoarei regionalizări administrative”.

×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea USL regionalizare
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close