Antena 3 CNN Actualitate Liviu Dragnea, atac la adresa lui Iohannis: „Nu vreau să-i dau idei pentru că oricum nu are nicio idee bună”

Liviu Dragnea, atac la adresa lui Iohannis: „Nu vreau să-i dau idei pentru că oricum nu are nicio idee bună”

Liviu Dragnea, atac la adresa lui Iohannis: „Nu vreau să-i dau idei pentru că oricum nu are nicio idee bună”
18 Feb 2019   •   16:14

Liviu Dragnea a făcut o serie de declarații la Parlament despre discuțiile pe care le-a avut cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. 

„Am discutat un subiect foarte important, și anume fondul suveran de dezvoltare și investiții, care trebuie operaționalizat. Mai este de adoptat hotărârea de guvern, care e deja pusă în transparență. Și am convenit amândoi ca în zilele următoare, miercuri sau joi, să avem o întâlnire în coaliție cu doamna prim-ministru și cu ministrul de Finanțe pentru a stabili exact care sunt societățile care vor intra în acest fond și data când va fi adoptată hotărârea de guvern. Este un motor de dezvoltare foarte important, este o sursă de investiții importantă pentru România și trebuie pornit foarte repede. ”. 

Întrebat dacă a discutat și despre o eventuală sesizare a Curții privind revocarea lui Augustin Lazăr, Liviu Dragnea a spus că „am discutat cu domnul Toader ce se întâmplă dacă se depășește interimatul de 45 de zile la un minister și mi-a adus și o decizie a Curții și o analiză a dumnealui în care Guvernul ar ști ce ar avea de făcut dacă cumva președintele Iohannis o să întârzie numirea celorlalți doi pe care o să-i transmitem mâine seară”. 

Liviu Dragnea nu a vrut să spună ce se va întâmpla în cazul în care până la finalul săptămânii, când expiră cele două interimate, președintele nu dă un răspuns în privința nominalizărilor miniștrilor. „Să ajungem acolo și o să vă spunem ce se va întâmpla. Nu vreau să-i dau idei domnului Iohannis pentru că oricum nu are nicio idee bună”. 

„Mâine seară avem Comitetul Executiv Național, ora 17. Punctul principal de discuție îl reprezintă propunerile de miniștri cu care va veni doamna prim-ministru”, a mai spus Dragnea. 

Întrebat cum comentează acuzațiile potrivit cărora s-ar afla în spatele chemării Laurei Codruța Kovesi la acea secție specială, Dragnea a spus că „nu comentez prostiile celor din opoziție. Eu nu cred că vreun om politic poate să fie în spatele unei structuri a Parchetului care e singura care n-a fost numită politic. Poate asta deranjează. Că oameni care câștigă un concurs, ocupă niște posturi și încep să-și facă treaba, neavând datorii la nimeni, poate asta deranjează. Deci resping categoric asemenea acuzații pentru că nu poate nimeni să influențeze politic acea structură a Parchetului”. 

×
Subiecte în articol: Tariceanu parlament Liviu Dragnea
Parteneri
Cătălin Cîrstou, candidatul comun PSD-PNL în Bucureşti
x close