Antena 3 CNN Actualitate Liviu Dragnea rămâne după gratii. Cererea de revizuire a condamnării a fost respinsă de judecătorii ÎCCJ

Liviu Dragnea rămâne după gratii. Cererea de revizuire a condamnării a fost respinsă de judecătorii ÎCCJ

Fostul lider PSD Liviu Dragnea rămâne în închisoare. Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție i-au respins ,marţi, cererea de revizuire a condamnării de trei ani şi jumătate de închisoare cu executare primită în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Liviu Dragnea rămâne după gratii. Cererea de revizuire a condamnării a fost respinsă de judecătorii ÎCCJ
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    12 Ian 2021   •   20:40

Astăzi a avut loc primul termen în procesul în care Liviu Dragnea a solicitat revizuirea pedepsei de trei ani și șase luni de închisoare. De asemenea, fostul lider al PSD a cerut în instanță și suspendarea executării sentinței de condamnare.

„Cu majoritate, respinge ca inadmisibilă cererea de revizuire formulată de revizuentul Dragnea Nicolae Liviu împotriva sentinţei penale nr.377/21.06.2018 a ICCJ – Secţia Penală pronunţată în dosarul nr.2628/1/2016. Cu drept de apel în 10 zile de la comunicarea copiei minutei”, se arată în decizia instanţei.

Partenera de dosar a lui Liviu Dragnea, eliberată

Partenera de dosar a lui Liviu Dragnea a părăsit închisoarea, după ce a ispăşit o parte din pedeapsa de 3 ani şi 7 luni pe care a primit-o în dosarul angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman.

Este vorba despre fostul director al DGASPC Teleorman, Floarea Alesu, care a fost eliberat condiționat din închisoare, după condamnarea în dosarul angajărilor fictive, în care este și fostul lider PSD Liviu Dragnea.

Decizia instanței în cazul Floarei Alesu nu a fost atacată de procurori, după ce Judecătoria Ploiești a admis cererea de liberare condiţionată a acesteia.

Floarea Alesu a fost condamnată la executarea pedepsei de 3 ani, 7 luni şi 20 de zile închisoare, prin sentinţa penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Intervalul cuprins între data liberării condiţionate şi data împlinirii duratei pedepsei, care ar fi fost 23 septembrie 2022, va fi termen de supraveghere pentru condamnată, potrivit legii.

Decizia Judecătoriei Ploiești este dată pe 14 decembrie și este prima eliberare în dosarul angajărilor fictive în care este condamnat și fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea.

Fostul lider al PSD Liviu Dragnea a fost condamnat, în 27 mai 2019, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman.

Liviu Dragnea este închis la penitenciarul Rahova, acolo unde își ispășește pedeapsa de trei ani jumătate primită în vara lui 2019, în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

În detenţie, Dragnea a lucrat ca mecanic în atelierul auto al Penitenciarului Rahova.

×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea
Parteneri
Florin Piersic, transferat cu avionul SMURD, la București
x close