Antena 3 CNN Actualitate Liviu Dragnea, despre dosarul Referendumul: Este cadoul lui Băsescu, o să port şi crucea asta

Liviu Dragnea, despre dosarul Referendumul: Este cadoul lui Băsescu, o să port şi crucea asta

Liviu Dragnea, despre dosarul Referendumul: Este cadoul lui Băsescu, o să port şi crucea asta
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.T.    |    06 Dec 2013   •   14:41

Dosarul Referendumul este cadoul lui Traian Băsescu, a afirmat, vineri, vicepremierul Liviu Dragnea, la Curtea Militară de Apel, unde a fost prezent la procesul în care este acuzat alături de alte 74 de persoane de fraudarea votului din iulie 2012.

„Ăsta e cadoul lui Băsescu şi eu îl apreciez. O să port şi crucea asta. Dincolo de Liviu Dragnea, cred că este un proces despre democraţie. O să ştim după acest proces dacă în România o să mai avem dreptul să facem campanie electorală, o să ştim dacă mai avem dreptul să spunem oamenilor să iasă la vot sau, dimpotrivă, o să le spunem să stea acasă, pentru ca nu cumva prezenţa la vot să fie considerată folos necuvenit pentru partide”, a declarat Dragnea, la intrarea în sediul instanţei, potrivit Agerpres.

În acelaşi timp, vicepremierul a negat că ar fi folosit sistem informatic pentru fraudarea votului: „Acest sistem nu putea fi folosit pentru fraudare şi, pe de altă parte, nu l-am folosit eu”.

De asemenea, Liviu Dragnea s-a întrebat de ce în 2009 a fost folosit acelaşi sistem de SMS-uri pentru numărarea voturilor în campania lui Traian Băsescu, iar acum acest sistem nu mai este bun.

Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de procurorii DNA pe 7 octombrie 2013, pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Potrivit procurorilor, Liviu Dragnea a coordonat un mecanism complex, în care a implicat mai multe persoane asupra cărora avea influenţă în virtutea funcţiei pe care o deţinea, având ca scop fraudarea rezultatelor privind participarea la vot.

În paralel, el a coordonat un sistem informatic complex, prin intermediul căruia a transmis mesaje, ordine şi recomandări legate de stimularea participării cetăţenilor la vot prin mijloace interzise de lege către coordonatorii judeţeni de campanie/primarii/activiştii de partid, se mai arată în rechizitoriul DNA.

×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close