Antena 3 Actualitate Liviu Dragnea, mai aproape de eliberare. Cererea de strămutare a fost admisă

Liviu Dragnea, mai aproape de eliberare. Cererea de strămutare a fost admisă

de Georgiana Adam    |    14 Iun 2021   •   14:52
Liviu Dragnea, mai aproape de eliberare. Cererea de strămutare a fost admisă
Sursa foto: Agerpres

Curtea de Apel București a admis, luni, cererea de strămutare formulată de fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, în dosarul privind eliberarea condiționată.

Potrivit deciziei, procesul lui Liviu Dragnea a fost mutat la Tribunalul Giurgiu.

"Admite cererea de strămutare formulată de către petentul Dragnea Liviu Nicolae cu privire la dosarul nr.7901/302/2021. 

În baza art.74 alin.2 Cod proc. penală dispune strămutarea judecării contestațiilor formulate de către petentul Dragnea Liviu-Nicolae și de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție împotriva Sentinței penale nr. 1025 pronunțată la data de 27.04.2021 de către Judecătoria sectorului 5 București în dosarul nr. 7901/302/2021 de la Tribunalul Bucureşti la Tribunalul Giurgiu", se arată în decizia de luni a Curții de Apel București.

Aceeași hotărâre arată că se "desfiinţează Decizia penală nr.529 din data de 27.05.2021 pronunţată de către Tribunalul Bucureşti – Secţia I penală în dosarul nr. 7901/302/2021".

Strămutarea dosarului, un pas spre libertate

Acest lucru nu înseamnă, însă, că Dragnea va fi eliberat, ci că cererea de eliberare va fi rejudecată la Tribunalul Giurgiu.

Fostul lider PSD a cerut strămutarea dosarului, după ce Tribunalul Bucureşti a respins contestaţia. 

În ultima vreme, Liviu Dragnea a câştigat mai multe procese cu Penitenciarul Rahova. Magistraţii au stabilit că i-au fost încălcate mai multe drepturi, printre care dreptul la muncă, sănătate şi apărare, iar lunile în care nu a muncit i-au fost pontate ca lucrate. 

În ultima vreme, Dragnea a câştigat mai multe procese cu Penitenciarul Rahova

Cererea de strămutare trebuia să se judece de acum trei săptămâni, însă judecătorul a formulat o cerere de abţinere pe motiv că el şi Dragnea au nişte prieteni comuni, iar când fostul şef al PSD era preşedintele CJ Teleorman, magistratul era preşedinte de judecătorie în Teleorman. 

Fostul lider PSD Liviu Dragnea a fost condamnat, în mai 2019, la închisoare de 3 ani şi 6 luni cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman. 

După împlinirea fracției de pedeapsă, Dragnea a încercat în repetate rânduri să obțină eliberarea condiționată.
 

×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close