Antena 3 CNN Actualitate Liviu Dragnea, liber în curând? Anunțul avocatului

Liviu Dragnea, liber în curând? Anunțul avocatului

Liviu Dragnea, liber în curând? Anunțul avocatului
Sursa foto: foto: Agerpres
11 Oct 2019   •   23:02

Liviu Dragnea ar putea fi eliberat înainte de termen.

Și asta grație unei sentințe a Curții de Apel București care a constatat noi nereguli în legatură cu constituirea Completului de 5 judecatori al Înaltei Curți care l-a condamnat pe fostul președinte PSD la 3 ani și 6 luni închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu.

"Curtea de Apel București a fost sesizată într-o cerere de contencios administrativ cu privire la legalitatea unor hotărâri ale Secției pentru judecători, respectiv a unor hotărâri de colegiu a ÎCCJ prin care s-au stabilit completele de cinci judecători pentru anul 2019.

Și a stabilit Curtea de Apel în primă instanță, deci este o soluție nedefinitivă, că aceste hotărâri sunt nelegale și nu pot produce niciun fel de efect. În momentul de față hotărârea este atacată cu recurs de ÎCCJ și tot ea va judeca recursul. (...)

Curtea de Apel a spus că astfel de hotărâri (stabilirea completelor de 5 judecători, n.r.) pentru a produce efecte juridice, trebuiau să fie publicate în Monitorul Oficial", a explicat avocatul Toni Neacșu, la "Exces de putere".

Toni Neașcu a adăugat că va depune săptămâna viitoare o contestație în anulare în cazul Angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman și că și ceilalți avocați din dosar vor face același lucru, inclusiv avocatul lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu.

×
Subiecte în articol: Exces de putere Liviu Dragnea
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close