Antena 3 CNN Actualitate Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și 6 luni cu executare. Liderul PSD a ajuns la penitenciarul Rahova

Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și 6 luni cu executare. Liderul PSD a ajuns la penitenciarul Rahova

Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și 6 luni cu executare. Liderul PSD a ajuns la penitenciarul Rahova
27 Mai 2019   •   17:58

Liviu Dragnea a ajuns la Penitenciarul Rahova, unde va fi încarcerat după ce a fost condamnat luni de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman

El va sta în carantină 21 de zile, perioadă în care i se vor efectua analize medicale, un examen psihologic şi se vor stabili activităţile pe care le va urma pe perioada detenţiei. 

''Astăzi, poliţişti din cadrul DGPMB au pus în aplicare un mandat de executarea pedepsei cu închisoarea emis pe numele unui bărbat. Cel în cauză a fost preluat de la reşedinţa sa din Bucureşti şi încarcerat în Penitenciarul Rahova'', a informat Poliţia Capitalei, la scurt timp după ce liderul PSD a ajuns la penitenciar. 

El a fost aşteptat la Penitenciarul Rahova de mai multe persoane care l-au huiduit. Ei au strigat "Hoţule!", "La puşcărie!". 

De altfel, şi în faţa reşedinţei şefului PSD s-au adunat mai multe persoane, după anunţarea sentinţei ÎCCJ.

Update: O a doua mașină a părăsit garajul subteran al imboilului lui Liviu Dragnea. Potrivit informațiilor, în această mașină se afla liderul PSD. Lângă șofer se mai afla o altă persoană, care ar fi fost un ofițer de poliție.

Update: Liviu Dragnea a plecat cu mașina. Liderul PSD se afla pe bancheta din spate și se îndreaptă spre o secție de poliție.

Iese avocata lui Liviu Dragnea din casă. Aceasta a spus doar că "Este o decizie politică!"

Poliția a ajuns la Liviu Dragnea acasă.

Tribunalul a trimis actele catre politie! Pollțiștii de la circulație au ajjuns la casa lui Liviu Dragnea, acolo unde e blocaj! În curând ar trebui să apară și polițiștii care să-l conducă la închisoare.

Înalta Curte a trimis minuta către tribunal. De aici va fi emis mandatul de arestare. Liviu Dragnea poate să se predea la poliție sau oamenii legii merg să îl aresteze pentru a-l duce la închisoare. 

Jurnaliștii așteaptă în fața casei în care s-ar afla Liviu Dragnea.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat, luni, pe Liviu Dragnea la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare  în dosarul DGASPC Teleorman în legătură cu angajarea în această instituţie a două persoane care de fapt lucrau pentru Partidul Social Democrat. Decizia este definitivă.

Liviu Dragnea va petrece o lună în carantină în penitenciar, iar apoi i se va stabili regimul de detenție.

 Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat, luni, pe liderul PSD, Liviu Dragnea, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. 

Instanţa supremă a menţinut în cazul lui Liviu Dragnea pedeapsa aplicată de instanţa de fond. 

Decizia de condamnare a fost luată de patru dintre cei cinci membri ai completului, unul dintre judecători făcând opinie separată, în sensul trimiterii dosarului spre rejudecare, pe motiv că acel complet de la fond ar fi trebuit să fie specializat în fapte de corupţie. 

Şi Floarea Alesu, fost director general al DGASPC Teleorman, a rămas cu condamnarea de la instanţa de fond, respectiv 3 ani, 7 luni şi 20 de zile de închisoare cu executare. 

Pe de altă parte, Instanţa supremă a admis apelurile unora dintre inculpaţi, reducând pedepsele aplicate acestora la fond. 

Astfel, pedepsele acordate acum sunt: Adriana Botorogeanu - 2 ani cu suspendare, termen de încercare de 4 ani; Rodica Miloş, fost director executiv adjunct al DGASPC Teleorman - 3 ani cu suspendare, cu un termen de încercare de 5 ani; Ionel Marineci, fost şef serviciu în cadrul Complexului de servicii destinat copilului şi familiei - 3 ani cu suspendare, cu un termen de încercare de 5 ani; Constantin Claudiu Balaban, şef al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei din municipiul Alexandria - achitat pentru abuz în serviciu, un an cu suspendare pentru fals intelectual, termen de încercare 3 ani; Nicuşor Gheorghe, la data faptelor şef al Serviciului Administrativ, Patrimoniu, Tehnic, Aprovizionare - achitat pentru abuz în serviciu, 3 luni cu suspendare pentru fals intelectual, termen de încercare de 2 ani. 

Au fost achitate Valentina Mirela Marica, la data faptelor şef al Complexului de recuperare şi coordonator al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei, şi Bombonica Prodana, fosta soţie a lui Liviu Dragnea şi fostă coordonatoare a Complexului de servicii destinat copilului şi familiei.

Citeste SI Liviu Dragnea, sentința definitivă. Condamnat 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare

×
Subiecte în articol: Teleorman sentinta Liviu Dragnea
Parteneri
Un băiat de 14 ani a murit electrocutat la clubul de canotaj din Orșova
x close