Antena 3 CNN Actualitate Locale 600 de elevi de la un liceu din Iaşi, mutaţi în containere pentru următorii trei ani. Unitatea de învăţământ riscă să cadă la un cutremur

600 de elevi de la un liceu din Iaşi, mutaţi în containere pentru următorii trei ani. Unitatea de învăţământ riscă să cadă la un cutremur

Elevii unui colegiu din Iași vor învăţa, potrivit autorităţilor locale, într-o construcţie modulară, în arealul unităţii de învăţământ, din cauza riscului seismic de gradul unu al clădirii principale.

de Mia Lungu    |    29 Mar 2023   •   17:42

Elevii Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu” din Iaşi vor învăţa, într-o construcţie modulară, în arealul unităţii de învăţământ, din cauza riscului seismic de gradul unu al clădirii principale.

Această soluţie ar urma să fie aplicată din toamnă.

Această construcţie modulară are avantajul că suntem toţi împreună. Soluţia este agreată de părinţi, elevi şi profesori. Această variantă va rămâne cât timp se vor desfăşura lucrările de reabilitare ale şcolii”, spune prof. dr. Lăcrămioara Iordăchescu, directoarea Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu” din Iaşi, potrivit Ziarul de Iași.

Citește și: Activitatea seismică din Gorj, monitorizată cu ajutorul dronelor folosite de salvamontiști

Elevii şi cadrele didactice ale Colegiului îşi vor desfăşura activitatea în construcţia temporară pe o perioadă determinată (circa 2 ani şi jumătate), pe perioada lucrărilor de consolidare şi modernizare a şcolii.

Procedura de licitaţie pentru încredinţarea lucrărilor este în desfăşurare, termenul limită de depunere a ofertelor fiind data de 3 mai 2023.

Primăria trebuie să se ocupe de amenajarea acestei construcţii, de conectarea la utilităţi şi de asigurarea mobilierului necesar desfăşurării activităţilor şcolare.

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close