Antena 3 CNN Actualitate Locale Accident grav între Predeal și Pârâul Rece! 17 de victime, după ce un autocar s-a răsturnat. Cod roșu de intervenție

Accident grav între Predeal și Pârâul Rece! 17 de victime, după ce un autocar s-a răsturnat. Cod roșu de intervenție

Accident grav între Predeal și Pârâul Rece! 17 de victime, după ce un autocar s-a răsturnat. Cod roșu de intervenție
23 Iun 2017   •   20:30

Update 20.30: Persoana încarcerată în autocar a fost salvată.

Update 20.01: „Este vorba despre un autocar cu pasageri adulţi, care mergeau într-un team building, la o cabană din zona Bănicel. În acest moment se acţionează pentru salvarea victimelor. Traficul în zonă este blocat în totalitate. Poliţiştii au deschis o anchetă pentru a afla cauzele accidentului", a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov.

----------------------------

Un autocar s-a răsturnat, vineri seara, pe DN 73A, în judeţul Braşov între Râşnov şi Pârâul Rece, informează purtătorul de cuvânt al ISU Braşov, Ciprian Sfreja. 

În urma accidentului, 17 de persoane au fost rănite. O persoană este încarcerată în autocar.

La fața locului au ajuns nouă echipaje de salvare și a fost activat planul roșu de intervenție.

Conform IGSU, la locul evenimentului salvatorii intervin cu trei autospeciale de stingere, o autospecială de descarcerare, trei ambulanţe SMURD, patru autospeciale pentru transport personal şi victime multiple, şapte echipaje ale serviciului judeţean de ambulanţă fiind şi ele prezente la acţiune. 

"În sprijin, la locul intervenţiei au fost prealertate autospeciale pentru transport personal şi victime multiple de la ISU Sibiu, Covasna şi Prahova", anunţă IGSU. 

Accidentul s-ar fi produs din cauza carosabilului umed.

„Cred că am ajuns la un minut după accident. Se pare că a fost un potop înainte și autocarul a ajuns pe marginea drumului. Sunt încă persoane prinse sub autocar. S-a surpat marginea drumului, iar autocarul s-a răsturnat”, a declarat un martor.

„Echipajele se chinuie să scoată persoana încarcerată. Persoana este prinsă în autocar”, a mai precizat martorul.

„Sunt și adulți, și copii în autocar au fost mobilizate echipaje din Brașov și Prahova. Este un număr de 12 răniți, o persoană e încarcerată și majoritatea au leziuni de membre. Informațiile se pot schimba. Este o zonă instabilă pentru aterizarea unui elicopter SMURD”, a declarat Raed Arafat.

×
Subiecte în articol: rasturnat autocar victime Predeal accident
Parteneri
Marcel Boloş, planuri pentru creşterea TVA-ului în România
x close