Antena 3 CNN Actualitate Locale Al doilea oraș din România care va avea metrou. Începe săparea primului tunel

Al doilea oraș din România care va avea metrou. Începe săparea primului tunel

Al doilea oraș din România care va avea metrou. Începe săparea primului tunel
Sursa foto: foto: opiniatimisoarei.ro
16 Oct 2015   •   21:44

Consilierii locali din Timisoara sunt gata sa urce in metroul promis de Nicolae Robu. Au facut un prim pas, vineri, prin aprobarea studiului de prefezabilitate, care prevede saparea unui tunel pentru introducerea liniilor de cale ferata in subteran, pe o distanta de 10 kilometri, scrie opiniatimisoarei.ro.

Peste 30.000 de euro a costat acest studiu, intocmit de firma Longhersin SRL, din Timisoara. Specialistii au prevazut ceva spectaculos pentru viitorul metrou al Timisoarei, tunelul de 10 kilometri urmand sa fie sapat printr-o tehnologie care nu se foloseste la amenajarea liniilor de metrou. Este vorba despre aceeasi tehnologie ce a fost folosita si la pasajul subteran Michelangelo, a dezvaluit primarul Nicolae Robu, ceea ce inseamna, spune edilul-sef, costuri mult mai mici, dar si o durata de executie mai scurta. Studiul de prefezabilitate a fost aprobat in sedinta ordinara a consiliului local care a avut loc vineri, in Sala Capitol a Filarmonicii Banatul. Alesii au dezbatut zeci de minute problema ingroparii liniilor de cale ferata in subteran, desi investitia ar trebui sa o faca Ministerul Transporturilor, prin CFR.

„S-a contractat prin valoare mica, prin nu stiu ce procedura, elaborarea acestui studiu. Imi pare rau ca nu e nimeni aici de la Directia Tehnica sa dea explicatiile de rigoare”, a tinut sa precizeze Nicolae Robu.

Mai multe, pe opiniatimisoarei.ro.

×
Subiecte în articol: metrou Timisoara
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close