Antena 3 CNN Actualitate Locale Un alt container cu deşeuri, găsit în Portul Agigea. În acte, scria că sunt produse de uz casnic, în realitate, gunoi

Un alt container cu deşeuri, găsit în Portul Agigea. În acte, scria că sunt produse de uz casnic, în realitate, gunoi

Încă un container cu deşeuri din Marea Britanie a fost descoperit de politiştii de frontieră în Portul Constanţa Sud-Agigea. 

Un alt container cu deşeuri, găsit în Portul Agigea. În acte, scria că sunt produse de uz casnic, în realitate, gunoi
Sursa foto: Antena 3
de M.Z.    |    18 Mar 2020   •   08:54

În documentele prezentate de exportator autorităţii vamale, scria că în colete sunt produse de uz casnic. În realitate am importat, din nou, deşeuri. 

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat, în terminalul din Portul Constanța Sud-Agigea, un container expediat de către aceeași firmă din Marea Britanie, iar firma importatoare fiind aceeași de pe raza municipiului București.

Prin urmare, o echipă formată din polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu lucrători din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud Agigea, comisari din cadrul Gărzii de Mediu și Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor au efectuat controlul fizic asupra mărfurilor din container. 

Astfel, autoritățile abilitate în cauză, au constatat că, deși în documentele prezentate la autoritatea vamală figurează ca fiind produse de uz casnic, acestea erau de fapt deșeuri inutilizabile.

După efectuarea controlului, a fost luată măsura nepermiterii intrării pe teritoriul României a produselor respective, fiind reintroduse în container pentru a fi expediate în țara de origine.

Gunoaiele străinilor, importate pe furiş şi ascunse în satele României

Un alt container cu deşeuri, găsit în Portul Agigea

×
Subiecte în articol: deseuri containere gunoi
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close