Antena 3 CNN Actualitate Locale Un ambulanțier din Sibiu a sărit în flăcări pentru pacient, la un incendiu în Cisnădie: "Era fata victimei în stradă, plângea, striga la noi să o ajutăm"

Un ambulanțier din Sibiu a sărit în flăcări pentru pacient, la un incendiu în Cisnădie: "Era fata victimei în stradă, plângea, striga la noi să o ajutăm"

Emil Dădăcus are 45 de ani, iar de cinci ani este ambulanțier la SAJ Sibiu. În cursul zilei de astăzi, acesta a spart un geam și a intrat într-o casă de unde a salvat un bărbat în vârstă de 55 de ani, după ce locuința acestuia a luat foc, în Cisnădie.

Un ambulanțier din Sibiu a sărit în flăcări pentru pacient, la un incendiu în Cisnădie: "Era fata victimei în stradă, plângea, striga la noi să o ajutăm"
Sursa foto: Turnul Sfatului
de Mia Lungu    |    11 Aug 2022   •   19:06

Astpzi, în urma unui apel la 112, dispeceratul unic a trimis de urgență un echipaj de tip B, de la SAJ Cisnădie, în localitate, la un incendiu care se manifesta la o casă.

În momentul sosirii, echipajul SAJ a fost informat de o femeie care se autoevacuase din imobil că tatăl ei este încă în casă. În acel moment, ambulanțierul a spart un geam și dând dovadă de curaj și stăpânire de sine a întrat în imobilul aflat in flăcări și a evacuat bărbatul în stare de inconștiență, pe brațe, fiind ajutat de un vecin și o colegă de lucru, Mirela Toader-Seciu.

"Incendii de o asemenea anvergură nu am avut niciodată. Când am ajuns acolo era fata victimei în stradă, plângea, striga la noi să o ajutăm pentru că tatăl ei era înăuntru, era într-o cameră în spatele clădirii în curte, la parter. I-am văzut piciorul prin geam. Era un fum dens, negru. Am forțat geamul, l-am luat în brațe, și am reușit să-l scot pe pervaz. M-a ajutat colega mea și mai era un vecin acolo care m-a ajutat și am reușit să ies și eu la timp", a declarat bărbatul pentru Turnul Sfatului.

Pompierii militari din cadrul ISU Sibiu au intervenit de urgență în localitatea Cisnădie, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de primă intervenție și două echipaje SMURD dintre care unul cu medic, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit. 

La fața locului a sosit un echipaj SAJ din Cisnadie, care a evacuat și a acordat îngrijiri medicale pentru un bărbat surprins în interiorul casei, de aproximativ 55 de ani. Acesta era inconștient. A fost predat echipajului SMURD cu medic și transportat de urgență la UPU Sibiu, intubat. 

Incendiul se manifesta în interiorul imobilului, la mobilierul din interiorul casei. 

Pompierii au intervenit prompt și asfel incendiul a fost lichidat în scurt timp, fără se se propage la întreaga casă. 

În urma incendiului a ars o suprafață de aproximativ 20 de mp din interiorul casei și au fost deteriorate din cauza fumului dens două camere, bucătăria și grupul sanitar, în total o suprafață afectată de aproximativ 80 de mp. 

La fața locului au fost prezenți și membri SVSU Cisnădie cu au propria autospecială de stingere. 

Cauza incendiului este în curs de determinare.

Victima în vârstă de 55 ani aflată în stare de inconștiență a fost preluată de către un echipaj Smurd  C1 și transportat intubat la UPU Sibiu. După ce a scos victima din casă, geamurile clădirii au explodat.

"A fost o reacție normală, adrenalina de moment. A fost una dintre cele mai intense intervenții, colega mea m-a ajutat enorm, am făcut o echipă bună. Acum am plecat direct la Păltiniș, la un copil traumatizat critic, căzut cu bicicleta", a mai spus Emil pentru sursa citată.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

În cursul zilei de astăzi, 11 Aug, în urma unui apel la 112, dispeceratul unic a trimis de urgenta un echipaj de tip B ,de la SAJ Cisnadie ,în localitate, la un incendiu care se manifesta la o casa.
În momentul sosirii la adresa, echipajul  SAJ a fost informat de către o femeie, care se autoevacuase din imobil, ca tatal ei este încă in casa.
În acel moment  Ambulantierul a spart un geam și dând dovada de curaj și stăpânire de sine a întrat în imobilul aflat in flăcări și a evacuat barbatul în stare de inconstienta,pe  brate,fiind ajutat și de către  un vecin.
Pacientului i s-au acordat manevrele de prim ajutor. 
Barbatul in  varsta de 55 ani  aflat instare de inconstienta a fost preluat de către un echipaj Smurd  C1 și transportat, intubat , la UPU Sibiu.
Pe aceasta cale SAJ Sibiu, tine sa-l felicite pe Ambulantierul DĂDĂCUS EMIL, pentru curajul de care a dat dovada în țimpul aceste misiuni .
FELICITARI EMIL!!!!

×
Subiecte în articol: ambulanțier Sibiu pacient incendiu cisnadie
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close