Antena 3 CNN Actualitate Locale Amenda usturătoare primită de o femeie din Timișoara după ce a aruncat o saltea la colțul străzii: ”Pe domeniul public avem nu doar drepturi, ci și obligații”

Amenda usturătoare primită de o femeie din Timișoara după ce a aruncat o saltea la colțul străzii: ”Pe domeniul public avem nu doar drepturi, ci și obligații”

O femeie din Timișoara a primit o amendă cât toată mobila din casă după ce a abandonat o saltea pe domeniul public.

Amenda usturătoare primită de o femeie din Timișoara după ce a aruncat o saltea la colțul străzii: ”Pe domeniul public avem nu doar drepturi, ci și obligații”
Sursa foto: Captură video Primăria Timișoara/Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Sep 2023   •   16:41

Polițiștii locali din Timișoara au mai aplicat o amendă usturătoare, în această săptămână, pentru aruncarea de gunoaie pe domeniul public al orașului. Este vorba despre o femeie care a abandonat o saltea în mod ilegal. Așadar, timișoreanca s-a ales cu o sancțiune pe care o va ține minte mult și bine, în valoare de 30.000 lei.

”În plină zonă centrală, unii cetățeni consideră că pot lăsa pe stradă ceea ce nu le mai e de folos în gospodărie. Aceste fapte sunt ilegale și le sancționăm, conform legislației în vigoare.

Amenzile prevăzute de OUG nr. 92/2021 privind regimul deşeurilor sunt foarte mari și, prin Poliția Locală, le aplicăm la fiecare abatere constatată”, a transmis Primăria Municipiului Timișoara pe Facebook.

Citește și: Românul Adrian Stoica a câştigat America's Got Talent: "Este un star!"

Instituția mai precizează că păstrarea curățeniei în oraș ține și de eliminarea practicilor de a abandona deșeurile la colț de stradă, fără responsabilitate.

Primăria Timișoara amintește că în municipiu funcționează patru centre de colectare cu aport voluntar, unde cetățenii pot preda gratuit deșeurile voluminoase, din construcții sau vegetale, dar și un container pentru deșeurile electronice și electrocasnice.

Flagrantul

O femeie din Timișoara a abandonat o saltea pe domeniul public și a primit amendă de 30.000 de lei. ??‍♀️În plină zonă centrală, unii cetățeni consideră că pot lăsa pe stradă ceea ce nu le mai e de folos în gospodărie. Aceste fapte sunt ilegale și le sancționăm, conform legislației în vigoare. Amenzile prevăzute de OUG nr. 92/2021 privind regimul deşeurilor sunt foarte mari și, prin Poliția Locală, le aplicăm la fiecare abatere constatată. ?️❗️În același timp, pe domeniul public avem nu doar drepturi, ci și obligații. Păstrarea curățeniei în oraș ține și de eliminarea practicilor de a abandona deșeurile la colț de stradă, fără responsabilitate. ♻️Vă reamintim că, pe raza municipiului Timișoara funcționează 4 centre de colectare cu aport voluntar, unde cetățenii pot preda gratuit deșeurile voluminoase, din construcții sau vegetale: • Calea Torontalului, nr. 94 (L-V: 9:00-19:00, S: 8:00-16:00) • Calea Moșniței, nr. 2-4 (L-V: 9:00-19:00, S: 8:00-16:00) • Strada A. Imbroane, Nr 70 (L-V: 9:00-19:00, S: 8:00-16:00) • Str. Ovidiu Cotruș, nr. 201 (fosta adresă: Calea Chișodei, Str. Mile Cărpenișan, nr 3) (L-V: 9:00-17:00, S: 8:00-16:00) ?️??Pentru deșeurile electronice și electrocasnice există un container de colectare DEEE în Piata 700. De asemenea, pot fi preluate de la domiciliu, prin ECOTIC, gratuit, apelând la numărul de telefon 0755087272, între orele 8:00-16:00.

Publicată de Primăria Municipiului Timișoara pe Miercuri, 27 septembrie 2023

×
Subiecte în articol: amenda femeie Timișoara saltea
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close