Antena 3 CNN Actualitate Locale Amenzi uriașe pentru cei care au pus sezlonguri lângă apă, la Mamaia: ”Sunt şocat de ce se întâmplă”

Amenzi uriașe pentru cei care au pus sezlonguri lângă apă, la Mamaia: ”Sunt şocat de ce se întâmplă”

Au curs amenzile pentru administratorii plajelor care au ignorat avertismentele de a-şi lua sezlongurlile de lângă malul mării.

Amenzi uriașe pentru cei care au pus sezlonguri lângă apă, la Mamaia: ”Sunt şocat de ce se întâmplă”
de Cătălina Buzoianu    |    06 Aug 2021   •   10:12

Plajele noi sunt gratuite pentru toată lumea, aşa că Apele Române îi avertizează pe români să nu plătească nici un leu celor care cer bani pe sezlonguri.

Zeci de agenţi economici au primit amenzi după ce nu au respectat ultimatumul de a-şi lua sezlongurile şi umbrele de lângă ţărmul mării

De la începutul sezonului turistic Administraţia Bazinală Dobrogea Litoral a aplicat un număr de 161 de sancţiuni în valoare totală de aproape 3 milioane de lei. Numai pe plaja nouă, în dreptul căreia ne aflăm acum, sancţiunile au fost în număr de 41, care se ridică şi ele la o valoare de 600.000 lei.

Afaceriştii de pe Litoral s-au revoltat când li s-a spus că ei comit o infracțiune dacă realizează venituri din închirierea șezlongurilor amplasate pe noile sectoare de plajă.

”Nici nu mai am cuvinte să vorbesc, nu am ce să zic. Sunt şocat de ce se-ntâmplă. Eu renunţ! Nici nu vreau să mai aud de bussinesul ăsta, de plaja în Mamaia! Poate-n alta parte, da, dar aici nu” ne-a spus Alin Ciobanu, un administrator de plajă. 

Administratorii de plaje se tem că afacerile lor vor avea de suferit mai mult ca niciodată, mai ales ca autorităţile îi încurajeaza pe turişti să stea unde le place cel mai mult, şi gratuit: fix lângă apă.

Accesul este liber şi nimeni nu poate percepe vreo taxă pentru ceva anume pe aceasta plajă nouă. Cine face acest lucru îl face în mod cu totul ilegal. Asta verifica inspectorii noştri acum.

Problema concesionării plajelor e greu de rezolvat. Nisipul nou trebuie cadastrat şi apoi dat spre-nchiriere agenţilor economici, când le expiră actualele contracte, aflate încă-n derulare. Adica peste 3 ani.

×
Subiecte în articol: Mamaia șezlong
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close