Antena 3 CNN Actualitate Locale În plină pandemie, aproape 100 de români din Iaşi au plecat la muncă în Germania

În plină pandemie, aproape 100 de români din Iaşi au plecat la muncă în Germania

În timp ce românii din străinătate sunt opriţi să mai intre în ţară din pricina riscului de îmbolnăvire cu noul coronavirus, sunt şi oameni care fac cozi la aeroporturi să iasă. Peste 100 de persoane au luat drumul Germaniei de pe Aeroportul din Iaşi. Au acasă familii, iar singura resursă financiară o reprezintă locul de muncă de peste hotare.

În plină pandemie, aproape 100 de români din Iaşi au plecat la muncă în Germania
Sursa foto: Antena 3
19 Mar 2020   •   12:16

În plină pandemie, aproape 100 de români au luat drumul Germaniei pentru a-şi câstiga pâinea. Nevoia îi împinge la sacrificii.

Se pot îmbolnăvi oricând dar acasă nu le oferă nimeni un sprijin motiv pentru care apelează la tot felul de firme ce le-ar putea facilita o plecare şi un loc de muncă. Fenomenul a fost sesizat de Casa de Pensii din Iaşi.

Oamenii se feresc să spună că merg la muncă în străinătate. Cei mai mulţi declară că merg în vizită la familii sau pur si simplu refuză să explice de ce au ales să plece.

Cu toţii au plecat spre Hamburg cu o cursă charter.

Rămâne de văzut dacă aceştia vor ajunge la destinaţie sau vor fi întorşi în România din cauza numărului mare de infectati cu virusul COVID-19 înregistrat în Germania.

În plină pandemie, aproape 100 de români din Iaşi au plecat la muncă în Germania

 

×
Subiecte în articol: romani pandemie Germania Iași
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close