Antena 3 CNN Actualitate Locale Asociația Administratorilor de Pădure a răsplătit cei mai buni pădurari cu peste 10000 lei

Asociația Administratorilor de Pădure a răsplătit cei mai buni pădurari cu peste 10000 lei

Asociația Administratorilor de Pădure a răsplătit cei mai buni pădurari cu peste 10000 lei
14 Sep 2018   •   14:58

Săliște, localitatea de la poalele Munților Cindrel, a fost gazda etapei regionale a concursului Cel mai bun pădurar. Competiția organizată de Asociația Administratorilor de Pădure a adunat 16 concurenți care s-au bătut pentru premii de peste 10000 lei. Câștigătorul de anul acesta este pădurarul Andrasi Zsolt de la Ocolul Silvic Privat Praid din Harghita, care a luat potul cel mare de 4500 lei impozabili. Pal Ferenc de la Ocolul Silvic Ciucaș din Brașov și Avram Alin Vasile de la Ocolul Silvic Municipal Baia Mare din Maramureș au acumulat un număr egal de puncte la sfârșitul competiției. Întrucât în acest caz concursul nu are criterii secunde de departajare, ambii au urcat pe podiumul secund (3300 lei brut). De asemenea, din această cauză locul III nu s-a mai acordat, doar trei concurenți putând merge la etapa finală, națională, a concursului, organizată între 24 – 28 septembrie de Regia Națională a Pădurilor.

La fel ca în ceilalți ani, și ediția de anul acesta a avut tot patru probe. În prima zi, pe 12 septembrie, pădurarii au răspuns la un chestionar tip grilă cu 30 de întrebări legate de legislația din domeniu (inclusiv din stufoasa Strategie a Pădurilor), apoi au încercat să recunoască specii forestire după frunze, ramuri, seminte, fructe, rondele (secțiuni transversale), precum și după insectele dăunătoare. Pe 13 septembrie participanții au ieșit în aer liber ca să arate cum abordează 1-2 situații problematice privind paza pădurii pe care o au în grijă, apoi au intrat în depozitul de la Ocolul Silvic Valea Frumoasei pentru a măsura, sorta, cuba și a întocmi un aviz de transport al buștenilor.

 


 

×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close