Antena 3 CNN Actualitate Locale Metoda prin care un bărbat din Argeș a înșelat mii de oameni cu floarea-soarelui. Prejudiciul ajunge la 120.000 de lei

Metoda prin care un bărbat din Argeș a înșelat mii de oameni cu floarea-soarelui. Prejudiciul ajunge la 120.000 de lei

Un bărbat de 30 de ani din judeţul Argeş a fost reţinut de anchetatorii ialomiţeni într-un dosar de înşelăciune cu floarea-soarelui, prejudiciul fiind de 120.000 de lei.

Metoda prin care un bărbat din Argeș a înșelat mii de oameni cu floarea-soarelui. Prejudiciul ajunge la 120.000 de lei
Sursa foto: Getty Images I Mike Powles
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Mar 2024   •   18:21

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub conducerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia, au desfășurat trei percheziții la domiciliile situate în județele Argeș și Olt, care aparțin unui individ în vârstă de 30 de ani, suspectat de săvârșirea infracțiunii de înșelăciune.

"În fapt, în cursul lunii septembrie 2023, un bărbat, de 30 de ani, din judeţul Argeş ar fi indus în eroare două persoane şi ar fi încheiat contracte de vânzare-cumpărare în numele unei unităţi economice care nu mai desfăşurase activităţi comerciale din anul 2019, determinându-i pe aceştia să îi vândă 25.730 de kilograme, respectiv 21.900 de kilograme de floarea soarelui.

Prejudiciul cauzat celor două persoane fizice este de 120.000 de lei", potrivit IPJ Ialomița.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite şi ridicate documente financiar-contabile, înscrisuri şi telefoane mobile.

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, acesta fiind condus şi încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ialomiţa.

Cercetările sunt continuate, în vederea probării şi documentării întregii activităţi infracţionale.

La acţiune au participat şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Argeş şi poliţişti din cadrul Secţiei nr. 9 Poliţie Rurală Scorniceşti, judeţul Olt. 

×
Subiecte în articol: Argeş floarea-soarelui
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close