Antena 3 CNN Actualitate Locale Un bărbat din Galați și-a construit balcon peste geamul vecinului său. Cum au reacționat autoritățile

Un bărbat din Galați și-a construit balcon peste geamul vecinului său. Cum au reacționat autoritățile

Doi vecini din Galați se află în relații tensionate, din cauza unui balcon improvizat, care a fost trecut cu vederea de autorități.

Un bărbat din Galați și-a construit balcon peste geamul vecinului său. Cum au reacționat autoritățile
Sursa foto: Sfaturi de la avocați | Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Mai 2023   •   18:42

Situația a fost prezentată de vecinul bărbatului care și-a construit balcon peste geamul apartamentului său pe pagina de Facebook "Sfaturi de la avocați", în speranța că va fi îndrumat în privința condițiilor în care ar putea cere demolarea construcției.

Bărbatul susține că balconul vecinului a fost construit înainte ca el să se mute în imobil, acesta deținând chiar și o autorizație.

"Este vorba de construcţia balconului vecinului meu de la scara învecinată, care îmi blochează trei sferturi din geam. Când ne-am prezentat la Poliţie, pe lângă faptul că am fost plimbaţi de la un sediu la altul, primind acelaşi răspuns “nu e de competenţa noastră”, am dat, într-un final, de un domn care s-a oferit să ne ajute.

Dând dânsul câteva telefoane, am aflat că balconul vecinului are autorizaţie de construcţie. Întrebarea mea este cum este posibil să obţină autorizaţie? Este vreo lege care să permită aşa ceva? Menţionez că distanta dintre geamul meu şi balconul dânsului este de maxim 30 centimetri.

Citește și: Fetiță de trei ani, ajunsă la spital cu arsuri de gradul I după ce un tânăr a pulverizat spray lacrimogen spre ea și sora ei

Balconul vecinului a fost construit înainte să ne cumpărăm noi apartamentul. Tot am tăcut în speranţa că vom reuşi să ne mutăm, dar nu am reuşit acest lucru, iar, între timp, a apărut şi un copil, de aceea nu pot risca sănătatea copilului meu pentru binele altora", a scris bărbatul pe Facebook.

Oamenii care au citit mesajul bărbatului nu au ezitat să-i ofere sfaturi și să-i propună soluții.

"Faceți o reclamaţie la Primărie, apoi la ISC-inspectoratul în construcţii din oraşul reședință de județ. Cu siguranță că, deşi are probabil autorizaţie de construcţie, vecinul a abuzat de ea, şi a extins peste. Şi pentru că chemarea în judecată durează, contactați de pe acum un avocat şi începeți o dare în judecată", a comentat cineva, adăugând că, înainte de a acționa în instanță, bărbatul trebuie să încerce să discute cu vecinul său, pentru a face dovada încercării de a rezolva pe cale amiabilă situația.

"Sunt șocată! Așa ceva nu e normal, mult succes în demersuri! Nu avea balcon și probabil și-a dorit", a mai răspuns cineva.

Autorul postării a arătat că a făcut sesizare la ISC, dar i s-a spus că situația nu este de competența instituției, potrivit adevarul.ro.

×
Subiecte în articol: Galați balcon construit
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close